Zapisal izmisljeni | 4.12.2011 - 01:10 - Kategorije: Film

Večer pred dnevom boja proti Aidsu, torej zadnjega v novembru, sem na TV ujel dramo iz ‘93, z naslovom Philadelphia.

phil

Seveda predvidevam, da jo je večina že gledala pred leti in da morim, a ponovni ogled mi je dal možnost osvežitve spomina in posledično ponudil idealni trenutek za nov filmski zapis.

Andrew Beckett, ki ga odigra izvrstni Tom Hanks je uspešen odvetnik, kateri ob spoznanju nadrejenih, da je okužen z Aidsom, izgubi službo, zaradi česar se poda v pravno bitko, beri tožbo proti eni najuglednejših odvetniških družb oz. proti nadrejenim.

Na tej točki podrobneje spoznamo tudi odvetnika Joe Millera, ki ga odigra prav tako odlični Denzel Washington, s katerim se po sklenitvi dogovora za obrambo celo sprijateljita, čeprav je Joe odločno proti homoseksualcem, kar Beckett je in zgodba zapade v predvidljivost, celo nezanimivost. Precej filmov iz sodnih dvoran je bilo boljših, a nekako se je zaradi takrat, sveže tematike, homoseksualnosti in Aidsa, ta veliko bolj prijela in postala celo nekakšen klasik, ki pa ga ne priznavam.

Priznavam le odličnost obeh igralcev, ki dejansko poneseta filma na mnogo višjo raven kot bi bil sicer, za kar je bil Hanks tudi nagrajen z Oskarjem, pa tudi Springsteenova ni slaba.

Vse ostalo pa se mi zdi v okvirih povprečja.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 4.12.2011 ob 01:10 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !