Zapisal izmisljeni | 18.07.2011 - 01:12 - Kategorije: 2011 - Copa America

Od dvanajstih ekip  jih je ostalo samo še osam, Ekvador, Bolivija, Kostarika in Mehika pa so zaključili s svojim popotovanjem  po argentinskih stadionih, kar je bilo na koncu, če priznamo, bolja ali manj pričakovano.

Pred nami so bili štirje četrtfinalni obračuni in za razbitje monotonosti, sem tu uvedel nekaj sprememb.

KOLUMBIJA – PERU 0-0 (po podaljških 0-2)

Tekma, ki smo si jo ogledali že sinoči je napovedala smrt favoritov, saj je v trenutku sestavljanja tega teksta že jasno, da sta za mojim tihim favoritom, reprezentanco Kolumbije, izpadla tudi dva glasna, razvpita, tista o katerih se je govorilo/pisalo največ, a o njunima srečanjima več v prihodnjih dneh.

Sodeč po prvi fazi tekmovanja, Kolumbija niti ni bila tako tihi favorit, temveč, vsaj v četrtfinalu, izraziti favorit, saj njihova obrambna vrsta, na čelu z golmanom Martinezom, v uvodnih treh srečanjih sploh še ni prejela zadetka.

Selektorju Hernanu Gomezu naj bi največ preglavic povzročalo nezadovoljstvo določenih nogometašev z manjšo minutažo, a kot pravi stari rek, dobitnega moštva ne menjaš in če ne znajo tega sprejeti, bi bilo boljše, da so šli na dopust, kot da negrajo in kvarijo idilično atmosfero. Gutierrez, Mosquero in Jacksonom Martinez naj bi bili grešniki, ki jih je izpostavil selektor pred obračunom z reprezentanco Peruja, ki je kot kaže zelo nevarna ekipa, pa čeprav rezultati prvih treh kol oz. uvodne faze tekmovanja, tega ne potrjujejo.

Peru je odigral vse tri znake, če se lahko izrazim v stavničarskem žargonu, remiziral s čvrstimi urugvajci, premagal mlado mehiško ekipo kar jim je prineslo napredovanje in izgubil s čileanci, zaradi česar večina ni verjela v njihov preboj v polfinale, saj se je Kolumbija zdela kot previsoka ovira, če dodamo še nekaj iz atletike. Paolo Guerrero je bil namreč perujev edini strelec na tem tekmovanju in brez večje pomoči soigralcev, je prvo polfinale po letu ‘97 izgledalo še pred srečanjem zelo daleč.

tabla

A nogomet je nepredvidljiv in v četrtfinalu je do tedaj precej bledi Peru uspel ukrotiti/zaustaviti vse poskuse kolumbijcev in mu v podaljških zabiti dva zadetka za polfinale.

Na stadionu, ki nosi Marija Alberta Kempesa so gledalci videli precej boljšo Kolumbijo, ki je imela terensko premoč, več poskusov za zadetek, ki pa so ostali neizkoriščeni,omenimo penal, ki ga je v 66. minuti zastreljal Falcao, potem ko je Alberto Rodriguez s prekrškom v perujskem kazenskem prostoru zaustavil zelo dobrega Dayra Morana, da bi se kolumbijcem vse skupaj na koncu maščevalo. Po prečkah že omenjenega Morena in izjemno razpoloženega Fredy Guarina, ki je bil po mojem mnenju vsaj klaso nad ostalimi, je v podaljšku, konkretno v 101. minuti srečanja, perujski kapetan, po slabem lovljenju kolumbijskega golmana Martineza, s projektilom z roba kazenskega prostora povedel Peru v vodstvo z 0-1, v 111. pa je v najhujšem navalu kolumbijcev, vnovično napako storil njihov vratar Martinez, ki je podal do Guerera, ta pa prodrl pred gol in z lepo povratno žogo omogočil Juanu Vargasu strel za 0-2, beri strel za polfinale, kot že zapisano, prvi po letu ‘97.

Skrajšani posnetek za prvega polfinalista Cope 2011 je TUKAJ.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 18.07.2011 ob 01:12 in je shranjen pod 2011 - Copa America. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !