Zapisal izmisljeni | 20.09.2010 - 11:49 - Kategorije: Film

Owen Wilson v najstniški komediji, se mi je zdelo kot nekaj kar si moram ogledati, ambijent gostinske terase pa je bil precej nenavaden kraj za kaj takšnega, a srkanje priljubljene mrzle pijače v dobri družbi in ta povprečni filmeček, je bila kar dobra kombinacija.

drill

Owen Wilson, smešni tipček s tistim čudnim nosom, za katerega sem eknkrat že zapisal, da se ne znajde preveč dobro v filmskem svetu brez svojih prijateljev Stillerja & co., je še enkrat več potrdil to teorijo, saj je tudi ta film, vse prej kot dober.

Zgodba je takšna, da prihod dveh prijateljev na srednjo šolo, zaznamuje vrstniško nasilje, kateremu se poskušata upreti, a ker je to precej neuspešno se zatečeta k najemu varnostnika.

Še predtem se Ryan, ki ga upodobi Troy Gentile in Wade, ki ga upodobi Nate Hartley nekako spoprijateljita s tretjim looserjem oz. piflarjem Emmitom, ki ga upodobi David Dorfman, vsem trem pa se nato pridruži kvazi-varnostnik Drillbit Taylor, ki ga seveda upodobi Own Wilson.

Drillbit je brezdomec, lažnivec, sanjač, ki v iskanju zaslužka za boljše življenje oz. potovanje v Kanado, po naključju zagleda oglas in izkoristi naivnost fantov, katere prepriča, da je varnostnik in bivši vojak. Najprej jih prične uriti, nato pa paziti v šoli, pri tem se vtihotapi v šolski sistem kot kvazi-nadomestni učitelj, kjer se zaljubi v sodelavko, učiteljico Zachery ….

Pretkani, lažnivi Drillbit kar nekako uide vsem pastem, seveda se pri tem vse bolj zapleta in zapleta, nato pa njegovi prijatelji ceste vse skupaj pokvarijo z vlomom, hkrati pa eden od šolskih nasilnežev ugotovi, da Drillbit sploh ni nadomestni učitelj.

Razkritju sledi razočaranje in konec prijateljstva s fanti, s katerimi so se v tem času zbližali, a kot je to v navadi pride do comebacka oz. finalnega obračuna, happy enda in vsega kar paše zraven ….

Kot sem že zapisal, povprečen filmček, ki ima očitno moralno sporočilo o vrstniškem nasilju, pa nekaj zelo dobrih, beri smešnih delov, vendar pa je vse ostalo za hitro pozabo in daleč od kvalitete recimo Karate kida, ki je v mojih najstniških časih kraljeval v tem žanru.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.09.2010 ob 11:49 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 20.09.2010 @ 16:24

  …katere prepriča, da je varnostnik in bivši vojak…

  Sej je bil bivši vojak. Resda je dezertiral, samo vseeno.

  Zapisal mhm
 2. 20.09.2010 @ 22:42

  je rekel Drillbit, lažnivec, ki se je skozi cel film v neugodnih situacija reševal z lažmi ….

  jaz mu pač nisem verjel, ne glede na, recimo ji, pošteno glasbo v ozadju …..

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !