Zapisal izmisljeni | 20.09.2010 - 22:39 - Kategorije: Film

Najstniška, romantična komedija iz leta ‘99, ki je bila pred dnevi na TV in ker se mi v tem depresivnem vremenu, večdnevnemu deževju ni dalo nič boljšega početi, sem se zleknil na kavč in si jo ogledal.

10 things I hate about you

10th

V poplavi podobnih filmov, se mi zdi ta kar soliden, seveda ob dejstvu, da mi ta žanr ni nikoli odgovarjal, eden od razlogov za to trditev, pa je zelo dobra igralska zasedbe.

Zdaj že pokojni avstralski igralec Heath Ledger, ki je enega prvih vzponov doživel prav tu in je kasneje nanizal kar nekaj odličnih vlog, s katerimi je postal eden boljših igralcev generacije, je z vlogami od najstnika Patricka Verone do homoseksualnega kavboja in Jokerja, za katerega je prejel tudi Oskarja, očaral filmsko publiko in se s prerano smrtjo zapisal med nesmrtne.

Julia Stiles je prav tako znan filmski obraz, ki se je pojavil tudi v vseh treh delih o agentu Bournu, torej Bourne Identity, Bourne supremacy, Bourne ultimatum, pa Hamletu, Save the last dance je bil eden od vrhuncev, remaku The Omen itd., skratka meni simpatično dekle, ki se jo kar ne bi naveličal.

Tu bi omenil še takrat mladeniča z imenom Joseph Gordon-Levit, ki je v filmskem svetu že od svojih otroških let, pri tem pa je nanizal cel kup vlog, med meni najbolj znanimi pa je tista iz serije 3rd rock from the sun, pa pri nas neznani film (500) days of summer in še bi lahko naštaval, bi bilo vse skupaj predolgo.

Na hitro še zgodbica, ki se ne razlikuje preveč od ostalih iz tega žanra, Joseph Gordon-Levit se v prvih dneh na novi šoli spoprijatelji s piflarjem Michaelom, ki ga odigra David Krumholtz, se na prvi pogled, bi rekli, zaljubi v šolsko lepotičko Bianco, za katero je pripravljen narediti prav vse. Najprej se ji približa kot inštruktor francoščine, a po začetnih težavah z bad guyem filma oz. šolskim lepotcem Joeyem, ki ga odigra Andrew Keegan, se parček le ustali, vendar pa je pri doseganju svojega cilja oz. ljubezni, v igro vpletel še šolskega upornika Patrika Verono oz. Hetha Ledgerja in biancino sestro Kat, Julio Stiles.

Kmalu ta parček prevzame vodilni vlogi filma, Verona in Kat gresta od dobrega do slabega, na koncu pa seveda spet nazaj do dobrega, vse skuapj pa ne more miniti brez maturantskega plesa, ki pa je tukaj začuta samo kratek del filma.

No, pa da ne bom komu kvaril užitkov z razkrivanjem zgodbe, čeprav je verjetno že znana kot tista 7edem, bi zapisal samo še svojo končno oceno.

Čisto soliden izdelek, celo nadpovprečen bi si upal zatrditi, vendar samo v svoji kategoriji, torej najstniških, romantičnih komedij.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.09.2010 ob 22:39 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !