Zapisal izmisljeni | 25.01.2010 - 15:55 - Kategorije: 2010 - African cup of nations

V prvih četrtfinalnih obračnih, 24.1.2010, so se pomerile štiri reprezentance in sicer, neprepričljiva Gana proti domači Angoli, ter vedno boljša Alžirija proti prav tako ne preveč prepričljivi Slonokoščeni obali.

 

cf

 

Gana – Angola 1-0

Na žalost tekme nisem uspel gledati, le zvečer tiste odlomke z najzanimivejšimi trenutki, pri tem pa videl gol iz 15. minute, ko je Asamoah Gyan po lepi/dolgi podaji Kwadwo Asamoaha, zadel za vodstvo za 1-0, kar se je na koncu izkazalo za končni rezultat. Obe ekipi sta imeli še nekatere lepe priložnosti za zadetek, a nista bili preveč natančni in mlada, do sedaj ne preveč prepričljiva reprezentanca Gane je izločila domačo reprezentanco Angole, ki je uvodni tekmi odigrala zelo kvalitetno, kar je dvignilo pričakovanja domačih navijačev, ti pa so bili razočarani že z nešportnim  taktiziranjem v tretjem kolu, še bolj pa sedaj ob izpadu s prvenstva. Realno gledano je to njihov domet, saj za polfinale afriškega prvenstva potrebuješ nekoliko več kot redke kvalitetne posameznike. Tisto nekaj več poseduje reprezentanca Gane, čeprav jaz tega še nisem videl na tem prvenstvu, a pomlajena reprezentanca lahko še napreduje in je sila prihodnosti.

Alžirija – Slonokoščena obala  2-2 ( po podaljških 3-2 )

Veliki favorit obračuna, Slonokoščena obala, ki do sedaj ni prikazal preveč kvalitetnih iger je začel veliko bolje in že v 4. minuti je Salomon Kalou po kompliciranju Yaya Toreja, zadel za 0-1. Nekaj časa so bili favoriti še aktivnejši, nato pa je igro počasi prevzel nasprotnik oz. Alžirija, ki je v 40. minuti srečenja uspela izenačiti, saj je Karim Matmour lepo/v teku sprejel dolgo podajo s sredine in z roba kazenskega prostora zadel za 1-1. V drugem polčasu je Alžirija nadaljevala s kvalitetnejšo igro, a je Slonokoščena obala v 89. minuti povedla z 1-2, ko je rezervist Abdul Kader Keita, ki je le nekaj minut predtem vstopil v igro,  z izjemno močnim in natančnim strelom s približno 25-ih metrov svojo reprezentenco približal polfinalu. A, Alžirija se ni dala in že v naslednjem napadu oz. v 90. minuti srečanja je po lepi podaji Nadirja Belhadja z desne, je z glavo ob zmedeni obrambrambni vrsti nasprotnika, zadel Madjid Bougherra. Kakšna naivnost ekipe Slonokoščene obale, ki se ni zaprla, strnila zadnje vrste in v zadnjih minutah obranila napade nasprotnika, ter prejela poceni zadetek, ko so že čutili olfinale. V tistem trenutku je psihološka prednost preskočila na Alžirsko stran, ki je demoralizirano ekipo Slonokoščene obale v prvih minutah podaljška še dodatno dotolkla. Že v drugi minuti podaljška oz. v 92. minuti je izvrstni Karim Ziani, milimetersko natančno podal do rezervista Hameura Bouhazze, ki je ob začetku podaljška vstopil v igro, in zadel za 3-2. Kakšen preobrat. Slonokoščena obala se je nato dokončno odprla oz. krenila v brezglave napade, ki pa niso bili posebaj nevarni, na drugi strani pa Alžirija, ni uspela izkoristiti kupa lepih priložnosti. No, tekma se je nato končala s teh 3-2 in vztrajna/pogumna reprezentance Alžirije se je uvrstila v polfinale, favorizirana Slonokoščena obala s svojimi zvezdniki, ki so se predstavili z bledimi predstavami, pa je izpadla. Resnično sem več pričakoval od Slonokoščene obale, celo za največje favorite sem jih imel, a njihovi zvezdniki niso prikazali dobrih iger, kazen pa je prišla v obliki Alžirije. Ti so pokazali, da je bil kiks v prvem kolu slučajnost oz. da znajo podceniti nasprotnika in višje ko bodo uvrščeni, resneje jih bo jemala slovenska reprezentanca in javnost, oni pa bodo z višjo uvrstitvijo še bolj zviška gledali na tam-neko Slovenijo. Navijajmo za Alžirijo, ki igra čvrst/ borben, tehnično dovršen nogomet, nekoliko podoben, saj veste komu.

 

čakamo še druga dva četrtfinalna para ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 25.01.2010 ob 15:55 in je shranjen pod 2010 - African cup of nations. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 10.06.2010 @ 14:38

    [...] na afriškem prvenstvu oz. African cupu, kjer so kot eni od favoritov razočarali z izpadom že v četrtfinalu, ko jih je izločila Alžirija in prav tukaj se je izkazalo tisto z zgornjega dela teksta, da [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !