Zapisal izmisljeni | 19.01.2010 - 19:13 - Kategorije: 2010 - African cup of nations

V tem tretjem kolu se je moralo razplesti tudi v okrnjeni skupini B, kjer si je pred odločilno tekmo, napredovanje v naslednjo fazo že zagotovila Slonokoščena obala, Gana in Burkina Faso pa sta morali v medsebojnem dvoboju odločiti o drugem mestu. Četrta ekipa te skupine, je kot je že znano, Togo, ki pa je zaradi terorističnega napada kot ga imenujejo oz. atentata na njihov reprezentančni avtobus, še pred začetkom prvenstva, zapustila prvenstvo oz. Angolo.

  b3  

 

Gana – Burkina faso 1-0

Pred tekmo je bila računica jasna, Gana je za uvrstitev v naslednjo fazo morala zmagati, Burkina faso pa ne izgubiti oz. zmagati ali remizirati, saj so imeli zaradi neodločenega izida proti Slonokoščeni obali, pred Gano, ki je z navedenim nasprotnikom izgubila, točko prednosti. Poleg tega je zaradi poškodbe, po samo enem odigranem polčasu, reprezentanco Gane že pred začetkom zadnjega kola, zapustil njen najboljši igralec, Michael Essien in Gana je bila po slabi igri v škripcih. Tekma se je pričela s presenetljivo večjo aktivnostjo Burkine faso oz. njihovega igralca Jonathana Pitroipe, vendar je to kmalu zamrlo kot tudi sama tekma. Selektor Gane, srb Milovan Rajevac se je odločil za nekoliko previdnejšo taktiko in stopnjevanje ritma, kar je obrodilo sadove v 30. minuti srečanja, ko je po podaji z desne, z glavo zadel mladi Andre Ayew, 21-letni igralec, ki je z reprezentanco U21 in še petimi drugimi igralci te reprezentance, letos, postal svetovni prvak. No, vodstvo Gane z 1-0 je pripomoglo k nekoliko živahnejši igri do konca polčasa, predvsem je ponovno zaživel že omenjeni nogometaš Burkine faso, Pitroipa, a do spremembe rezultata vseeno ni prišlo. V drugem polčasu se je nekoliko razpadla igra obeh moštev, ki sta poskušali s solo prodori in individualno kvaliteto doseči še kakšen gol, a nobenemu od igralcev ni uspelo. V 66. minuti igre je reprezentant Burkine faso, Mamadou Tall, po drugem grobem prekršku, dobil rdeči karton, zaradi česar je moral zapustiti igro, njegova reprezentanca pa je s tem izgubila še nekoliko več možnosti za gol oz. napredovanje. No, dokaj neatraktivna tekma se je končala z zmago Gane, z 1-0, s katero se je uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja, a s tako igro se jim ne piše dobro. V delno opravičilo jim je, da niso v popolni postavi oz. imajo kar lepo število kvalitetnih igralcev, ki jih ni na tem prvenstvu, njihove nadomestitve, U21 svetovni prvaki pa še niso dvolj zreli za najvišje uspehe. Mogoče v naslednjih letih.

Slonokoščena obala – Togo – TEKMA ODPOVEDANA

 

Skupino B je torej pričakovano, osvojila Slonokščena obala, druga je bila Gana, ki ni z ničemer navdušila, tretja/zadnja v skupini pa Burkina faso. Reprezentanca Toga je zaradi že omenjenega atentata na njihove reprezentance, razumljivo, zapustila prvenstvo še predno se je začelo.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.01.2010 ob 19:13 in je shranjen pod 2010 - African cup of nations. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !