Zapisal izmisljeni | 18.01.2010 - 20:49 - Kategorije: Glasba

V prejšnji glasbeni objavi sem nekoliko tarnal zaradi vsepovsod prisotne pesmi Wheels, skupine Foo Fighters, ki jo vodi bivši član legendarne Nirvane, Dave Grohl, klikni TUKAJ

No to je bilo dovolj, da se navežem na novo svetovno super-skupino, ki jo sestavljajo Dave Grohl (Scream, Nirvana, Foo Fighters, projekt Probot in množica ostalih sodelovanj) na bobnih, Josh Homme (Kyuss, Queens of the stone age, Eagles of death metal, projeku Dessert sessions) na kitari in John Paul Jones (Led zeppelin) na basu.

Imenujejo se kot je navedeno v naslovu objave; Them crooked vultures

  tcv

 

Skupina se je prvič predstavila avgusta lani s prvim uradnim nastopom, nekaj mesecev kasneje oz. novembra 2009 pa izdala prvi album ….

Meni album ni nič posebnega, nobenih zvočnih novosti, vse preveč je podobnosti s Queens of the stone age, kar pa niti ni čudno. Nekakšno jammanje, ujeto v formo pesmi in nato v skupek imenovan album je premalo za pričakovaja poslušalcev, ki so zaradi renomeja trojice, zelo visoka.

Na žalost superband, kot so jih poimenovali ne upraviči mojih pričakovanj, kar pa je najbolj bizarno je to, da je bilo to tudi pričakovano, saj ponavadi ti superbandi oz. skupek izvrstnih posameznikov ne da seštevka, temeč veliko manj, kot sem nekje prebral.

No, Them crooked vultures so še eni takšnih v nizu, stranski projekt izvrstnih posameznikov, ki ne upraviči visokih pričakovanj, za razliko od Audislave, ki so bili zame tisti pravi superband.

Po detaljnejši seznanitvi z albumom, se bom vrnil na Eagles of death metal, kjer je prisoten Josh Homme, na Probot, kjer je bil glavni Dave Grohl, in na Led zeppeline, kjer je basiral John Paul Jones …. Foo fighters, Nirvana in Queens of the stone so itak vedno, tu nekje, prisotni.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 18.01.2010 ob 20:49 in je shranjen pod Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !