Zapisal izmisljeni | 12.01.2010 - 00:01 - Kategorije: 2010 - African cup of nations

Ne vem, če mi bo uspelo zadano …. kolikor toliko ažurno popisati vsa srečanja prvenstva …. a probati ni greh, pravijo …..

 im

 

Angola – Mali 4-4

Že v otvoritveni tekmi je prišlo do presenečenja ….. domača reprezentanca je visoko povedla, nato pa popustila …. a, gremo po vrsti…. Angola je v prvem polčasu nadigrala Mali in z goloma nizkega oz. 173 cm visokeg Flavia v 36. in 42. minuti povedla z 2-0, v drugem polčasu pa je prodorni Gilberto izsilil dva penala iz katerih sta zadela oba izvajalca, Gilberto v 67. minuti in Manucho v 74. minuti srečanja. Mali je deloval kot kopica razpuščenih pastirjev na njivi, ki brcajo za zabavo, pa še to zelo slabo, saj so bile napake v njihovih branilskih vrstah katastrofalne. V 79. minuti pa je Mali izvedel kot, po katerem je domači golman naredil začetniško napako in lahko, nizko žogo izpustil, kot da bi bila vroča, v zmedi pred golom pa je bil najsperetnejši Seydou Keita, ki je zdel za 4-1. Nezainteresrano sem spremljal tekmo in v 88. minuti, ko je za 4-2 z izvrstnim strelom z glavo, zadel Frederic Kanoute, si niti predstavljati nisem mogel kaj vse še sledi. V sodnikovem podaljšku oz. v 93. minuti je še enkrat zadel Seydou Keita in znižal na 4-3, a igralci Angole so žogo vračali na sredino celo minuto, jo nato takoj izgubili in potem prejeli še en gol. Strelec tega je bil rezervist Mustapha Yatabare, ki je postavil končnih 4-4 in utišal domače navijače, reprezentanci Angole pa primazal močno klofuto. Neverjetno, v 11. minutah in sodnikovem podaljšu je Angola uspela prejeti 4 zadetke, kaj takega se ti težko zgodi na vaški tekmi in še enkrat več se je pokazalo, da afriškim ekipam primanjkuje discipline in taktičnega znanja.

Malavi – Alžirija 3-0

Druga tekma v tej skupini je bila odigrana naslednji dan oz. v ponedeljek, outsider Malavi pa je kar s 3-0 premagal visokoleteče alžirske orle. Uvodni gol je, pred samo 1000 gledalci, dosegel, upam da bom prav prepisal, Mwafulirwa, ki je po dolgi podaji in napaki alžirskega golmana zadel v 17. minuti srečanja in svoj moštvo povedel v vodstvo z 1-0. V 35. minuti je Kafoteka z glavo zadel za 2-0 in pogled na alžirske igralce, ki so se prepirali in drug drugemu mahali z rokmi, je dal vedeti, da tukaj ne bo preobrata, kot dan prej kot v zgoraj opisani tekmi. V drugem polčasu je v 48. minuti po vnovični napaki alžirskega golmana in fliperju v kazenskem prostoru, zadel Banda in povedel Malavi v šokantno vodstvo s 3-0, katerega so nato zadržali do konca tekme in osvojili tri točke ter ponižali reprezentanco Alžirije. Slovenija uči se, svetovno prvenstvo bo kmalu.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 12.01.2010 ob 00:01 in je shranjen pod 2010 - African cup of nations. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !