Zapisal izmisljeni | 11.01.2010 - 12:13 - Kategorije: Film

Očitno bo to leto odličnih filmov na TV …. saj sem že po prvem tednu v leto 2010, gledal še en odličen film …. res, da že drugič, kot vse objavljene v zadnjem času, a ni pomembno ….. takšni si zaslužijo več ogledov …..

Donnie Brasco

 bd

 

Resnična zgodba, iz ‘70-ih let, o agentu FBI, z imenom Joseph Pistone, ki se je v mafijsko družino Bonanno vtihotapil pod imenom Donnie Brasco.

Donnie Brasco, katerega je odigral Johnny Depp se v New Yorku spoprijatelji z Benjaminom Ruggiero imenovanim Lefty, kategega je odlično odigral legendarni Al Pacino.

Lefty na hitro preveri novega prijatelja, ki naj bi bil s Floride, ga predstavi svoji ekipi oz. delavcem mafijske družine Bonanno, kjer spozna tudi Dominicka Napolitana oz. Sonny Blacka, ki ga je odigral Michael Madsen.

Lefty je že nekoliko ostareli wiseguy, ki nikakor ne napreduje, zaradi česar je zelo zagrenjen, Sonny Black pa napreduje po lestvici mafie in s seboj vleče tudi Brasca, ki predlaga širitev biznisa na Florido, kjer sprva dobro služijo, a jih po naročilu konkurence zajebe policija. Sledi mafijski obračun in nato posredovanje FBI, ki reši svojega agenta Brasca ter razbije eno močno združbo.

Izjemna pripoved, kjer tako kot takrat FBI, dobimo vpogled v organiziranost mafijskih družin, način delovanja, zanimive karakterje in pa vpogled v dvojno/trojno življenje Brasca oz. Pistoneja, ki je mož in oče hkrati pa agent FBI, infiltriran v mafijsko družino.

 

Izvrsten film z izvrstno igralsko zasedbo Johnny Depp, Al Pacino, Michael Madsen, Bruno Kirby, Anne Heche in pa slovenec Željko Ivanek, ki sem ga pozabil omeniti že TUKAJ.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 11.01.2010 ob 12:13 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

6 komentarjev

 1. 11.01.2010 @ 13:26

  Forget about it! :)

  Zapisal Jean Tonic
 2. 11.01.2010 @ 22:33

  ne razumem, Jean Tonic ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 12.01.2010 @ 07:18

  Dokaj stereotipiziran prikaz mafijske združbe (pa Madsen mi je v vseh filmih baš enak, in sicer ponavlja svoj lik iz Reservoir Dogs), zanimiv pa je prikaz navezanosti Leftyja na Donnieja. Še najboljši se mi zdi prav Depp, ki se itak vedno izjemno zlije s svojimi vlogami. All in all, zelo soliden film. Forget about it. :D

  Zapisal filmoljub
 4. 13.01.2010 @ 10:44

  Meni se je zazdelo, da se je Lefty kar nekako prehitro navezal na new kida, ga prehitro spustil zraven, brez prevelikega kompliciranja, mala preverka i to je to ….

  Vse ostalo se mi je zdelo zelo dobro, dvomi o identiteti ali je wise guy ali copper, policijska administrativna procesija, težave z družinskim življenjem, miselnost, da z denarjem nadomešča svojo odsotnost ….

  Združba je nažalost takšna kot je, hierarhija in vse ostalo kot npr. zavedanje, gdaj te bodo počili ….. ja, film je bolj osredotočen na prikaz te hiarerhije oz. delovanja organizacije, kot pa na sam stil življenja, ki bi bil gledalcu veliko bolj zanimiv in je bil zelo dobro prikazan v Goodfellas z De Nirom in Liotto …..

  Vloge; pričakovano izvrstni Al Pacino, Johnny Depp se mi je zdel nekoliko preveč hladen, Madsen mi je čisto OK ….

  težko ga bo pozabit …..

  Zapisal izmisljeni
 5. 14.01.2010 @ 17:24

  IZTOK GARTNER

  Vrhunski film, ki pa ga, če ostanemu pri Pacinu, prekaša Carlito’s Way.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 6. 14.01.2010 @ 20:09

  meni je zelo všeč ta mafijska tematika ……

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !