Zapisal izmisljeni | 27.11.2008 - 12:22 - Kategorije: kje so?

Kje so? … rubrika, v kateri sem nameraval pobrisati prah s pozabljenih … oseb.

A naletel sem na članek, kjer se je novinar vprašal kje so nogometni klubi iz vzhodne Nemčije … Kje so nekoč, mogočni klubi … Magdeburg, Carl Zeiss, Dynamo Berlin, Dynamo Dresden, Lokomotiv Leipzig …

 ddr

Klubi takratne DDR  oz. Deutsche demokratische republik so beležili odlične rezultate v Pokalu pokalnih zmagovalcev in Pokalu UEFA oz. vseh evropskih tekmovanjih.

Po padcu berlinskega zidu in združitvi obeh Nemčij v eno državo, kjer vlada kapitalizem, pa se politično vodeni klubi, niso uspeli prilagoditi novim razmeram oz. trgu … njihovi najboljši igralci so bili takoj prodani v bogate zahodno-nemške klube … Matthias Sammer, Ulf Kirsten, Andreas Thom in ostali pa so postali superstarji zahodnega dela Nemčije.

Trenutno so najboljši klubi iz vzhodnega dela, Energie Cottbus, klub z dna Bundeslige, katerega vodi Prašnikar, Hansa Rostock je trenutno v drugi ligi, vsi ostali pa nižje …. oz. tretji in regionalligah …

P.S. V Bundesligi nastopa Hertha Berlin, ki pa je iz zahodnega dela Berlina … se pravi zahodnjaški klub.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 27.11.2008 ob 12:22 in je shranjen pod kje so?. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !