Zapisal izmisljeni | 26.01.2012 - 00:11 - Kategorije: Film

Pred dnevi sem na TV slučajno naletel na zanimiv filmič, čigar uvodne minute sem sicer nekoliko zamudil, a verjamem, da sem ujel bistvo.

Nobel son

nobel

Meni izjemno antipatični Alan Rickman, ki se ga najbolj spomnim iz Die hard, Robin Hooda, Harry Potterjev, Parfuma, ki je bil pred časom prav tako na na TV, je v tokratnem filmu Nobelov nagrajenec , profeser kemije, poročen s sexy Mary Steenburgen, ki se je spomnim iz tega izdelka. Parček ima tudi težavnega sina, mladeniča, ki ima rajši seks kot dolgočasno podelitev Nobelove nagrade, zaradi česar zamudi let za Stockholm.

Sledi ugrabitev, izsiljevanje, rezanje prstov, odkupnina, twist in še kaj, a tisti bolj občutljivi brez skrbi, vse skupaj je prikazano na človeku prijazen način, torej z veliko mero humorja, hitri kadri, kup znanih obrazov z manjšimi vlogicami kot je npr. Danny DeVito, nekoliko občutljivejšo Bill Pullman kot detektiv itd.

Kdor ni samo preletel teksta je nekje vmes zasledil twist in do konca jih je kar nekaj. Zgodba se suče v eno smer, pa jo zanese v drugo, nato spet v tretjo in tako do samega konca. Razkrivanje preteklosti oddaljene in bližnje prinese kup novih spoznanj, ki nas vodijo iz minute v minuto, pri tem pa je še dobršen del že omenjenega humorja, pa akcije, odličen je bil avtomobilski del, z Mini Cooperjem v nakupovalnem centru, veliko boljši od tega, vendar le nekoliko slabši od tega.

Vse skupaj je posrečena mešanica, vredna ogleda in pozne/tudi že jutranje minute so minile zelo hitro.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 26.01.2012 ob 00:11 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !