Zapisal izmisljeni | 23.01.2012 - 23:30 - Kategorije: Film

Dva filma, ki se odvijata v glavnem tajskem mestu, Bangkoku, v katerem sem bil spomladi 2011 in doživel vso kaotičnost lokacije in časa. Na žalost pa spodaj opisana filma nista niti približno ujela utip mesta in zaradi tega je bilo moje razočaranje ob ogledu obeh del še toliko večja.

Bankok dangerous

bkkd

Originalni filmič bratov Pang iz leta ‘99, si po zaslugi tega skropucala, bi rekla moja bivša učiteljica slovenščine, nisem uspel ogledati, vendar tudi nimam neke želje, saj je bilo razočaranje ob tem, iz 2008, preveliko.

Nicolas Cage me je navdušil v scorsesejevem Bringing out the dead, pa Leaving Las Vegas, Face/off, Snake eyes, Lord of war in še nekaterih, vendar se zdi da je zapadel v nekakšno črno luknjo, krizo iz katere ni videti izhoda, saj se pojavlja v povsem brezveznih filmičih kot Ghost rider, National treasure in podobnih, v to kategorijo pa bi zlahka uvrstil tudi Bangkok dangerous.

Že tako ne preveč simpatični ksiht je tokrat elitni poklicni morilec, ki pride v Bangkok, kjer pa naredi kar nekaj napak. Sodelavec s katerim se zbliža, gluhonemo dekle v katero se zaljubi, slabo opravljeno delo in vse skupaj privede do razpleta kot je. Kup klišejev in polnil časa me je zdolgočasilo do maksimuma, le ob akciji na tistem Floating marketu, kjer sem bil na izletu, me je malce zaskominalo, a se je vse skupaj kmalu vrnilo v ustaljene tirnice dolgočasja, če smem, konec pa je bil vrhunec tega.

Skratka, zelo slab akcijski film, za katerega priporočam, da se mu izognete, saj se po njem tudi reklame na TV programih zdijo kvalitetne in zanimive.

The Hangover 2

hang2

Hangover 2 je seveda nadaljevanje uspešnice iz 2009 in kot mnoga nadaljevanja doslej, je tudi to razočaralo.

Izjemno slab film, kjer poskušajo kopirati izvirnik, a očitno je ostalo premalo barve in kopija je bleda, neprepoznavna, zgodba je posiljena, liki hočejo biti smešni, a jim ne uspeva. Več vsega ne pomeni avtomatično tudi več smeha in potenical nočnega življenja Bangkoka se je nespretno porazgubil, tigra je zamenjala opica, zob enega od junakov pa tetovaža in obrita glava.

Skratka, v kolikor bi bil to prvi del, nadaljevanja nikoli ne bi doživel, tako pa je na račun stare slave, verjetno pobasal kar nekaj denarja, kar je pri takšnih nadaljevanjih, beri projektih tudi bistvenega pomena.

Še dobro, da se mi je lani izdelek skozi celo poletje spretno izmikal in ga na koncu nisem uspel iti gledati v kino, zanj plačati in biti del nategnjene mase. Posojeni/piratski DVD je pol leta kasneje dejansko potrdil kar sem slutil že ves čas, da nadaljevanje ni vredno ogleda in v kolikor obstaja še kdo, ki bi si ga želel ogledati, mu to odkrito odsvetujem.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.01.2012 ob 23:30 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !