Zapisal izmisljeni | 19.01.2012 - 23:05 - Kategorije: 02.Bundesliga, nogometaši

Italijanski Tuttosport je nagrado Golden Boy za leto 2011, dodelil 19-letnem nogometašu dortmundske Borussije, ki je tako nasledil razvpitega Balotellija, ki je ta naziv ponesel leto prej.

Mario Gotze, Golden boy 2011

gotze

Nagrado, ki je namenjena najboljšim mladim nogometašom zaposlenim v Evropi oz. igralcem evropskih klubov, mlajšim od 21 let, so pričeli podeljevati leta 2003, ko je slavil nizozemec Rafael van der Vaart, za njim pa so se zvrstili še anglež Wayne Rooney, argentinec Lionel Messi, španec Cesc Fabregas, pa spet argentinec Sergio Aguero, brazilec Anderson, brazilec Alexandre Pato in lani, že omenjeni italijan Mario Balotelli.

Torej se je nemec, ki je vso svojo kariero pri Borussiji iz Dortmunda, znašel v eminentni družbi, kar pomeni, da lahko v naslednjih letih pričakujemo njegov dokončen preboj med najboljše, kot je bilo to v primeru zgoraj naštetih predhodnikov, da je na pravi poti pa kaže njegov napredek, saj je leta 2007 napredoval v moštvo U17, že naslednje leto v U19, v prvo moštvo Borussije pa se je prebil 2010, na podlagi odličnih nastopov v klubskem dresu pa je postal že redni reprezentant perspektivne nemške reprezentance, v kateri ima 12 nastopov in ki je eden od glavnih favoritov za letošnjo osvojitev Evropskega prvenstva.

Mario Gotze je definitivno že nogometna zvezda, ki pa ima še vso prihodnost pred seboj; Golden boy.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.01.2012 ob 23:05 in je shranjen pod 02.Bundesliga, nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !