Zapisal izmisljeni | 18.01.2012 - 23:06 - Kategorije: Film

V pričakovanju še enega El clasica, sem zadnji uri pred tekmo, porabil za ogled komedije o velikem nemškem diktatorju.

Mein fuhrer

mein

Zelo zabaven izdelek iz leta 2007, v katerem nam Dani Levy predstavi tudi drugo plat nemškega diktatorja, Adolfa Hitlerja. Ta je v svoji rezidenci, pred dokončnim krahom reicha, obkrožen s spletkarji, ki le še čakajo na primeren trenutek za poskus vnovičnega atentata oz. ga pripravljajo. Pod pretvezo krepitve duha je v pripravi zmagovalni govor Hitlerja v Berlinu, kjer naj bi pred filmskimi kulisami prikazal nepoškodovani Berlin, nemško neuničljivost, z motivacijskim govorom pa bi se nemci izognili neizogibnemu, vendar za to potrebujejo pomoč židovskega taboriščnika, nekoč priznanega igralca Adolfa Grunbauma.

Peklenski načrt Goebbelsa je takšen, da naj bi profesor Grunbaum pripravljal Hitlerja za govor, med katerim bi nato izvedli atentat, za katerega naj bi bil odgovoren prav Adolf Grunbaum oz. židje. Seveda ne gre tako gladko, še predtem pa lahko spoznamo vso šibkost Hitlerja, od neuspešnega boksarja, jokavca, ki mora med drugim svojemu profesorju lajati, biti oblečen v smešno rumeno pižamo namesto uniforme itd.

Povprečna komedija, ki ima nekaj svojih trenutkov, vendar moram priznati, da sem pričakoval precej več, še posebaj ker gre za evropski izdelek in ne neko puhlo hollywoodsko skropucalo.

No, če nič drugega je vsaj čas do tekme minil precej hitro, kar je bil v bistvu tudi namen oz. moje pričakovanje.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 18.01.2012 ob 23:06 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 22.01.2012 @ 22:22

    [...] Mein fuhrer [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !