Zapisal izmisljeni | 17.01.2012 - 22:24 - Kategorije: Film

No, praznični dnevi so mi nekako uspeli brez božičnih filmičev, a ob izteku, me je boljša polovica ujela s komično dramo, če že moram popredalčkat, iz naslova.

Life as we know it

life

Holly, ki jo upodobi Katherine Heigl in Eric oz. Josh Duhamel odpreta film z neuspešnim zmenkom na slepo, priljubljenim ameriškim Blind datom.

Lahkoživi športni režiser s tisto ameriško čepico, ležernim stilom, chopperjem in vsem kar paše v ta paket, bi rekli na našem izboru za Evrovizijo se seveda ne ujame s pre-resno urejeno mačkico s svojim motornim malčkom, a ker sta njuna najboljša prijatelja par, beri mož in žena, se nenehno srečujeta. Kot že vemo, se nasprotja zelo rada privlačijo in po tisti odbijajoči fazi, usoda oz. film nanese, da zaživita skupaj, ob vsem težavam skupnega življenja pa je tu še otrok, ki komedijo obrne v dramo.

Predvidljivo nadaljevanje, kjer se drug drugemu s časom uspeta prikupiti, se zaplesti in seveda tudi odplesti, vse za to, da bi se na samem koncu še enkrat zapletla, kar je preverjeni obrazec takšnih izdelkov, v katerih je Heiglca očitno naravni naslednik Meg Ryan. Dokaz št. 1 in dokaz št. 2. A pustimo dokaze in predvidljivost, ki je obvezna pri tovrstnih produktih, film premore kar nekaj smešnih situacij, na žalost za moške okuse premalo, za ženski del pa je na drugi strani poskrbljeno z dramskim vložkom, ki ga je za moški okus, še enkrat seveda preveč.

Končno oceno bi tako lahko podal nekako takole; ni čisto brezvezen film, saj uspe povprečnemu moškemu gledalcu zvabiti kakšen nasmešek, medtem ko je iz ženskega vidika verjetno super izdelek, predvsem ker uspe povprečni gledalki razburkati in tudi zadovoljiti njena filmska čustva.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 17.01.2012 ob 22:24 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 17.01.2012 @ 23:06

  Gledal. Moji bolj všečen kot meni, ampak povprečen film.

  Zapisal Peter Filec
 2. 18.01.2012 @ 22:17

  v večini družin/parov je tako, bolj girly filmič

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !