Zapisal izmisljeni | 15.01.2012 - 22:32 - Kategorije: Film

Pred božičnimi in novoletnimi prazniki sem se nekako uspel izogniti tipičnim filmičem tega obdobja, praznični repertoar pa sem zapolnil med drugimi tudi z dvema filmoma, kjer sta pomembni vlogi odigrala telefonska aparata.

Po Phone booth, sta bila to Cellular in pa Eagle eye.

Najprej Cellular;

celullar

Zanimiv izdelek, v katerem je glavna vloga dodeljena Chrisu Evansu, katerega ste lahko videli že v Not another teen movie, Fantastic four, Street kings, pred kratkim v Captain America itd. Priznam, da je meni neznan tipček kar dobro oddelal svoj del in ni bil nič slabši od uveljavljenih imen kot so Kim Basinger, Jason Statham, Noah Emmerich in William Macy. Skratka, tipček s plaže prejme klic neznake, ki je ugrabljena in zaprta na podstrešju starejšega objekta, kjer nekako sestavi star, razbit telefonski aparat in igra se lahko prične. Telefonsko usmerjanje, akcija s pravo dozo humorja in seveda, happy end, pri čemer pa bi poudaril, da gre za čisto spodoben akcijski izdelek, ki zadovolj večino pričakovanj tega žanra.

Eagle eye;

ea

V tem izdelku imamo bolj priznanega vodilnega igralca, ljubljenca ženske populacije Shia LaBeoufa, ki smo ga lahko opazili že v I Robot, Constantine, Disturbia, Transformers, Indiana Jonesu, Wall streetu in ostalih. Tudi njegova soigralka Michelle Monaghan in pa predvsem Billy Bob Thorton sta znani filmski imeni, ki pomagata poganjati film. Navadna smrtnika Shia in Michelle oz. njuna lika pričneta prejemati klice neznanca, ki ju izsiljuje in usmerja v različna dejanja, ki vodijo proti koncu, ki pa ga ne bi rad izdal, čeprav gre za film iz leta 2008. Zelo predvidljiv in medel izdelek, se mi je zdel, looser se prelevi v heroja, happy end in zavržen gledalčev čas.

In v kolikor smem primerjati oba izdelka, bi rekel, da je prvi vsaj za nekaj razredov boljši od drugega, pa čeprav sem, zame anonimni, Cellular našel povsem naključno, Eagle eye pa spoznal v kino napovedniku, pred eno od predstav v ljubljanskem Koloseju, ko sem dejansko dobil občutek, da bi znal biti to strašno dober izdelek. A ta napovednik je vseboval vse najboljše dele filma in Eagle eye mi je po opravičenih letih odlašanja z ogledom, izzvenel nekoliko prazno, še posebaj ker sem nekaj dni pred tem gledal zgornji,zelo kvalitetni izdelek svojega žanra.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 15.01.2012 ob 22:32 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !