Zapisal izmisljeni | 29.11.2011 - 09:05 - Kategorije: klubi

Po daljšem času je na vrsto prišel še en neevropski nogometni klub, po južnoameriških, mehiškem, japonskem itd., je tukaj prvič ameriški predstavnik oz. novi prvak MSL, Major soccer league, Los Angeles Galaxy.

lagalaxy

Los Angeles Galaxy je klub, ki je širša zanimanja zbudil šele z nakupom Davida Beckhama pred leti, točneje pred petimi leti, predtem pa je bil v mestu angelov, lepote in blišča, v skladu z ameriško miselnostjo, da je nogomet/ po njihovo soccer, samo za ženske, v senci košarke, hokeja, baseballa, ameriškega nogometa in še nekaterih športov.

Nekje z organizacijo svetovnega prvenstva, torej ‘94, so tudi američani pokazali več zanimanja za nogomet, predvsem pa so, po mojem mnenju, zaslutili možnost biznisa, beri zasluška. Skladno s tem se je nogomet populariziral tudi pri njih in vse manj je bil to šport imigrantov in žensk.

Tisto kar predtem ni uspelo angležu George Bestu, nizozemcu Johanu Cruyffu v Los Angelesu, Peleju, Beckenbaueru, Chinagliji in ostalim je uspelo Beckhamu, ki je imel izdatno pomoč v medijih. Populariziral je nogomet do točke, kjer še ni bil in tale osvojitev naslova, je po petih letih igranja v ZDA, njegov labodji spev, bi lahko rekli.

A, Los Angelses Galaxy ni samo Beckham, zaradi česar je tu preostala ekipa:

golmani: jamajčan Donovan Ricketts, Josh Sounders in mladi Brian Perk

branilci: američan hrvaškega porekla Frankie Hejduk, američan irskega porekla Gregg Berhalter, američan mehiškega Omar Gonzales, brazilec Leonardo, Sean Franklin, Todd Dunivant, A.J DeLaGarza, Dasan Robinson, Sean Alverado in Ryan Thomas

zvezna vrsta: anglež David Beckham, reprezentant Trinidad & Tobaga Chris Birchall, novozelandec Dan Keat, iz brazilskega Sao Paola posojeni brazilec Vitor Gomes Pereira Junior oz. Juninho, iz argentinskega Quilmesa posojeni argentinec Miguel Lopez, urugvajec Paolo Cardozo, domači Michael Stephens, Dustin McCarty in Hector Jimenez

napad: irec Robie Keane, makedonski veteran z ameriškim državljanstvom Jovan Kirovski, Landon Donovan, Mike Magee, Bryan Jordan, Chad Barrett, Adam Cristman in 16-letni američan škotskega porekla Jack McBean

Pred dnevi so postali državni prvaki, z 1-0 so premagali Dynamo Houston in kot kaže je bil to vrhunec Beckhamovega bivanja v Ameriki, hkrati pa njegova zadnja uradna tekma v dresu L.A. Galaxya, kar pomeni, da bi za predstavljeni klub znalo, precej naglo, pasti zanimanje in zato sem izkoristil priložnost.

Trenutno so na promotivni turneji po Aziji, kjer tržijo še zadnje košče slave s svojim angleškim zvezdnikom, za katerega navkljub zrelim nogometnim letom, v Evropi vlada lepo zanimanje. Angleški Tottenham, s katerim je pozimi treniral, AC Milan v katerega je hodil na posoje med ameriškimi sezonami in predvsem francoski Paris Saint Germain, kjer naj bi se tudi njegov ženička lahko najbolje počutila, naj bi bili najresnejši kandidati za nakup nogometaš, ki tudi po mojem mnenju lahko še marsikaj ponudi.

L.A. pa je pred odločitvijo s kom ga nadomestiti.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 29.11.2011 ob 09:05 in je shranjen pod klubi. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !