Zapisal izmisljeni | 28.11.2011 - 22:49 - Kategorije: in memorium

Ob spremljanju nedeljskega nogometnega dogajanja na Sky sportsu, sem izvedel šokantno novico. Življenje si je odvzel, se obesil, bivši nogometni as Gary Speed, aktualni selektor Walesa, ki je bil znan kot dober, pošten, skrben nogometaš in predvsem človek..

Če že nisem ustanovil te rubrike ob slovesu Sir Bobby Robsona, poleti 2009, pa pevke Amy Winehouse pred meseci, pred dnevi v čast 20. obletnice smrti Freddy Mercurya, je sedaj že skrajni čas, saj gre za osebe, ki so zaznamovale neko obdobje, čas v katerem so živele/delovale.

speed

Gary Speed, 8. september 1969 – 27. november 2011

Waližan Gary Speed je svojo nogometno pot pričel graditi v Leeds Unitedu, od koder je ‘96, po osmih letih nastopanja, prestopil v klub za katerega je navijal v otroštvu. V Evertonu se je zadržal dve leti, potem pa se razšel v kontroverznem transferju, pravijo mediji, čeprav to ni bilo nikoli prav pojasneno Njegov naslednji klub je bil Newcastle United, kjer je igral do 2004, ko je odšel v Bolton, za katerega je nastopal štiri leta. Zadnji dve leti svoje kariere je nastopal za drugoligaški Sheffield United, kjer je pričel tudi s trenerskim delom, katerega je v letu 2011 nadaljeval kot selektor Walesa, ko je po slabem začetku kvalifikacij lepo dvignil in še pred dnevi je bil na dogovarjanjih glede terminov reprezentance v kvalifikacijah za SP 2014, pa večer pred samomorom na TV kot strokovni komentator Premier league prenosov, potem pa šok.

in memorium, Gary Speed

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.11.2011 ob 22:49 in je shranjen pod in memorium. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !