Zapisal izmisljeni | 16.11.2011 - 23:05 - Kategorije: 2012 - Evropsko prvenstvo, Ukrajina-Poljska

Po končanih kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2012, smo skozi dodatne kvalifikacijske tekme dobili še zadnje štiri udeležence, ki bodo prihodnje leto nastopili v Ukrajini in na Poljskem.

euro

Pred žrebom so reprezentance razdeljene v štiri jakostne skupine, s tem da sta državi prirediteljici, torej Ukrajina in Poljska v prvi, tisti najelitnejši skupini. Ob teh dveh pa sta v prvi jakostni skupini, še zadnji finalistki SP 2010, reprezentanca Španije, ki je hkrati tudi aktualni svetovni in evropski prvak, ter reprezentanca Nizozemske. V drugi jakostni skupini so eminentna imena evropskega nogometa, stalnice njenega vrha in hkrati države z najmočnejšimi ligami, Nemčija, Italija in Anglija, Rusija pa se je na račun Hrvaške prebila med te elitneže, čeprav mi ni čisto jasno kako, a vseeno bolj smiselno kot naši brati hrvati, ki so v tretji jakostni skupini z Grčijo, Švedsko in Portugalsko. Šele v četrti jakostni skupini se je znašla cenjena Francija, ob kateri sta še skandinavski sili Danska in Švedska ter povratnica med velike, Irska.

prva jakostna skupina: Ukrajina, Poljska, Španija, Nizozemska druga jakostna skupina: Nemčija, Italija, Anglija, Rusija tretja jakostna skupina: Hrvaška, Grčija, Švedska, Portugalska četrta jakostna skupina: Francija, Danska, Češka, Irska

 

V pričakovanju žreba skupin …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 16.11.2011 ob 23:05 in je shranjen pod 2012 - Evropsko prvenstvo, Ukrajina-Poljska. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !