Zapisal izmisljeni | 9.11.2011 - 21:11 - Kategorije: Film

Po dolgem času me je spet zaneslo v kino dvorano, kjer je bila na sporedu komedija z zgoraj navedenim naslovom oz. slovenskim prevodom Oropaj bogataša.

th

Lahkotna komedija, s kvazi-socialno temo, ki je samo za izgovor, za zaplet in razplet, za polnilo. A ni vse tako slabo kot se sliši/bere, Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Gabourey Sidibe in Alan Alda so v svojaih vlogah prepričljivi, medtem ko me antipatična Tea Leoni nikakor ne more navdušiti.

Stiller oz. Josh Kovacs je upravnik prestižne stolpnice, kjer s sodelavci streže prebivalcem luksuznih stanovanj, med katerimi je tudi vplivni bogataš Artur Shaw, ki ga odigra že nekoliko pozabljeni Alan Alda. Glavni zlobnež zaradi finančnih malverzacij pristane v hišnem priporu, torej v svojem luksuznem stanovanju, kjer naj bi ga stregli tudi naši junaki, ki so prav tako kot mnogi drugi, samo ubogi opeharjenci. Kovacs, ki je s Shawom igral šah, tako kot Maks Bigec z računalnikom, postane v svoji stiski maščevalec, pravičnik kot Maks in oba pričneta z bojom za pravico, ki naj jo za bogataše ne bi bilo. A ostanimo pri dobrosrčnemu Joshu, ki sklene partnerstvo z barabinčkom Slidom, katerega upodobi Eddie Murphy in nekoč najboljši komični igralec ter trenutno najboljši komični igralec, naj bi bila dobitna kombinacija, kot rečemo. Par scen imata zelo dobrih, a po mojem, jima slavo pobere preobilna Gabourey Sidibe, ki je že blestela v uspešnem filmu z naslovom Precious.

Da ne dolgovezim spet preveč o, po mojem mnenju, precej povprečnem izdelku, pri katerem se večina dobrega vidi že v traileru, bom rajši nekoliko bolj spremljal naš izdelek, Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine, ki je res vreden ogleda.

Hollywoodski izdelek zlahka preskočite, medtem ko je slovenski izdelek res kvaliteten in vreden ogleda.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 9.11.2011 ob 21:11 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !