Zapisal izmisljeni | 11.10.2011 - 17:11 - Kategorije: Glasba

Pred nadaljevanjem z nogometno manijo, je tu band, ki so ga kot ene od vzornikov navajali celo člani, že zdavnaj legendarne Nirvane.

YouTube slika preogleda

Melvins bi lahko označili kot ene od pionirjev, umazanega rock zvoka, ki se je na severozahodnem delu Amerike razvil/mutiral v grunge in vsi kasnejši Mtv uspehi Nirvane, Pearl Jam, Soundgarden, Stone temple pilots, Alice in Chains in kopice drugih so med drugim posledica njihovega nažiganja.

Melvins, Mudhoney in podobni so kljub grunge eksploziji ostali v ozadju in prav zaradi tega so mnogi verjetno že pozabili, da se Melvins, v bistvu, vračajo v Ljubljano, kjer so tistega 27.2.94 že nastopili kot predskupina Nirvane, kar je zadokumentirano tudi na you tube. Baje so bili vmes še na No border jam festivalu v Mariboru, a to sem samo slišal od prijatelja, ki je hodil gor na koncerte, tako da gre za definitivni povratek enega pomembnejših rock bandov. 

Ker sem na žalost, v teh sončno-vetrovnih jesenskih dnevih prehlajen, bom nocoj pred TV sprejemnikom spremljal nogomet, medtem ko bodo Melvinsi, ki so baje na avdiciji za basista zavrnili tudi kasnejšega vodjo generacije, Kurta Cobaina, nažigali v Cvetličarni.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 11.10.2011 ob 17:11 in je shranjen pod Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 11.10.2011 @ 23:20

  Melvinse sem gledal tako v Ljubljani, ko so fenomenalno zaključili z Lizzy, kot v MB-ju. Ja, bilo je na No Border Jam, vendar leto ali dve po Ljubljani z Nirvano.

  Zapisal cosmopapi
 2. 12.10.2011 @ 08:23

  prvič, ‘94, sem ostal brez denarja za karto, se pa spomnim te depresivne nedelje, ko je šlo nekaj prijateljev na koncert ….

  za nastop na No Border Jam sem slišal naknadno …..

  sinoči ležal in pil čaj, smrekove vršičke itd

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !