Zapisal izmisljeni | 7.10.2011 - 16:09 - Kategorije: nogometaši, spomnim se ....

6.oktobra je minilo točno 10 let od debija treh nogometašev iz mladinskih vrst slovitega Real Madrida, ki pa niso pustili globjega pečata v nogometnem svetu, kot rečejo, temveč so postali nekakšen predmet posmeha, če se smem tako izrazit.

Francisco Pavone, Raul Bravo in Valdo, bodo še najbolj zapomnjeni po tej, recimo ji filozofiji takratnega in sedanjega predsednika kluba Florentina Pereza, imenovani Zidanes y Pavones oz. Zidani in Pavoni, kar naj bi bil nekakšen cocktail moštva, mešanica superstarjev tipa Zidana, kamor so spadali Figo, Beckham, Ronaldo in podobni, v drugo kategorijo poimenovano Pavones pa našteti Pavone, Bravo in Valdo, torej domači proizvodi. A vse skupaj se je precej neslavno končalo, tako za Pereza kot naštete igralce.

pavon

Francisco Pavon je po Realu nastopal še za Zaragozo, trenutno pa je v francoskem Arles-Avignonu.

bravo

Raul Bravo je po Realu nastopal še za angleški Leeds United, grški Olympiacos in Numancijo, trenutno pa je v madridskem Rayo Vallecanu

valdo

Valmiro Lopes Rocha je po Realu nastopal še v Osasuni, Espanyolu, Malagi, trenutno pa je nogometaš Levanteja.

Vsi našteti so po odhodu iz kraljevskega Reala potonili v osrednjost, lahko tudi beremo v nogometno anonimnost in še najbolj bodo zapomnjeni po tem, resnici na ljubo,  neslavnem Zidanes y Pavones.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 7.10.2011 ob 16:09 in je shranjen pod nogometaši, spomnim se ..... Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !