Zapisal izmisljeni | 27.07.2011 - 01:03 - Kategorije: Aktualno, Glasba

V soboto popoldne sem med brskanjem po virtualnem svetu naletel na vest o smrti pevke Amy Winehouse, ki se je kmalu razširila med rajo in celo zasenčila poboj na Norveškem, kar pove, kako zelo priljubljena/pomembna je bila.

amy

14.9.1983 rojena pevka je zaznamovala neko kratko obdobje, z mojstrskima albumoma Frank, iz leta 2003 in Back to Black, iz leta 2006, pa je pustila neizbrisen pečat v glasbi, kot radi rečejo, s svojim obnašanjem, ekstravaganco in škandali pa je zaznamovala nekoliko daljše obdobe oz. vse tja do smrti 23.7.2011.

Veliko je bilo že povedanega, napisanega o takoimenovanem Klubu 27, torej skupini glasbenikov, ki so umrli s 27. leti; Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morisson in Kurt Cobain, katerim se je pridružila tudi nesrečna Amy. Vse skupaj povezuje starost ob smrti, prav tako pa droge in alkohol, ki so jih vodile v pogubo, kakor tudi glasbena genialnost in menim, da ni za glasbo nič manj pomembna kot vsi našteti.

Amy zlahka uvrstim v kategorijo glasbenih genialcev oz. družbo zgoraj naštetih glasbenih velikanov, pa čeprav je izdala samo dva omenjena albuma, ki pa sta naravnost odlična. Čeprav nisem neki poznavalec RnB, soula in jazza oz. kamorkoli že spredalčkat njeno glasbo, mi je bilo takoj jasno, da gre za nadpovprečna izdelka, tista resnična, brez olepšav, čista, iz srca in da je zjebana duša od Amy znala odlično vse svoje frustracije in razočaranja, misli in razmišljenja, prenesti na glasbo, beri albuma Frank in Back to Black.

Uspešna v glasbi, neuspešna v privatnem življenju, kjer kljub milijonom in slavi ni znala najti sreče in njeno življenje je šlo iz enega škandala v drug, mi pa smo se ob vsem skupaj naslajali, brali novice/trače, se smejali/zgražali nad fotografijami itd. Še pred kratkim sem se zapletel v pogovor o njenem, zdaj že zadnjem koncertu, tisti polomiji na Kalemegdanu v Beogradu, ki je nakazoval, da je še enkrat več sesuta, da noben Rehab ni pomagal in da je vse to Only rock’n'roll ….

YouTube slika preogleda

Da ne bi preveč ponavljal oz. da ne bi pisal kar je bilo že zapisano in povedano preko vseh možnih medijev, le še, da je imel legendarni Keith Richards, na žalost prav, ko je dejal, da ne bo več dolgo tu, če ne spremeni obnašanja.

Nesrečna Amy Winehouse, cigaretna, alkoholna, in drogeraška odvisnica, je pred svojo prerano smrtjo še zadnjič nastopila v sredo 20.7.2011 na Tunes festivalu kot botra, gostja Dionne Bromfield, s pesmijo Mama said, povezava TUKAJ, tri dni kasneje pa umrla v spanju, na svojem domu, na Camdem squareju.

Odšla je unikatna glasbenica in oseba, ki se je zelo verjetno, s prerano smrtjo vpisala med nesmrtne in če so govorice resnične, bomo naslednje leto lahko slišali še njen tretji izdelek, posthumno izdan album, ki naj bi bil v zaključni fazi.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 27.07.2011 ob 01:03 in je shranjen pod Aktualno, Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

4 komentarjev

 1. 28.07.2011 @ 10:05

  Glede na to da je svet poplavljen z lakomni producenti in založbami sem 100% prepričan, da glede na maso skladb, ki jih ima bejba menda posnetih prideta ven vsaj še 2 plati.

  Zapisal Clementino
 2. 28.07.2011 @ 20:41

  čisto možno, a vprašljiva je kvaliteta teh, saj si lakomneži želijo kovati železo, dokler je še vroče, kot pravi slovenski rek …..

  poglej primer Michaela Jacksona, na hitro zaključen izdelek, pa v prodajo z njim …..

  money, money, money …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 28.07.2011 @ 23:26

  Money makes the world go round…

  Zapisal Clementino
 4. 28.11.2011 @ 23:12

  [...] že nisem ustanovil te rubrike ob slovesu Sir Bobby Robsona, poleti 2009, pa pevke Amy Winehouse pred meseci, pred dnevi v čast 20. obletnice smrti Freddy Mercurya, je sedaj že skrajni čas, saj [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !