Zapisal izmisljeni | 26.07.2011 - 10:17 - Kategorije: 2011 - Copa America, seznami-lestvice

Pa bom vseeno dodal še eno objavo in sicer naj-enajsterico 43. Copa americe, po izboru portala Goal.com

v postavitvi 4-3-3

JustoVillar (Paragvaj) – Juan Zuniga (Kolumbija), Diego Lugano (Urugvaj), Oswaldo Vizcarrondo (Venezuela), Alvaro Pereira (Urugvaj) – Cristian Riveros (Paragvaj), Egidio Arevalo (Urugvaj), Juan Arango (Venezuela) – Diego Forlan (Urugvaj), Paolo Guererro (Peru), Luis Suarez (Urugvaj)

Nekako se ne bi mogel strinjati z njihovim izborom, a vedno je tako, da imamo ob takšnih izborih pripombe.

Recimo, da se z izborom golmana strinjam, saj je imel Villar največ vpliva ob napredovanjih v četrtfinalu in polfinalu, a se mi zdi, da je bil tudi urugvajec Muslera, prav tako odličen. Zuniga je s kolumbijsko reprezentanco prekmalu izpadel, pa čeprav ni krivda na njem igralcev iz ekip, ki so razočarale ne bi uvrščal na lestvico. Kar se tiče centralnih branilcev je Lugano upravičeno zacementiran v vseh izborih, medtem ko me venezuelčan Vizcarrondo ni prepričal, saj je imel kar nekaj slabih trenutkov. Alvaro Pereira na drugem bočnem položaju je bil zame eden od igralcev turnirja, v zvezni vrsti pa bi pustil borbenega paragvajca Riverosa, medtem ko je urugvajec Arevalo že nekoliko vprašljiv, Arango pa je definitivno dobil mesto na podlagi odlične uvrstitve Venezuele, vendar sam ni bil toliko dober, da bi ga uvrstil med najboljših 11. Na ofenzivni trojček nimam pripomb, najboljši strelec turnirja Guererro kot centralni napadalec, krilna pa urugvajca Suarez in Forlan. Prvi kot izjemen strelec, drugi pa kot mož, ki je odločilno pripomogel k uspehom svoje reprezentance, vodja na igrišču, podajalec in strelec dveh zadetkov v finalu, povsem dovolj, pa čeprav dejansko ni igral kot smo ga vajeni.

Za primerjavo še povezava do objave  Naj-igralcev moštev, sestavljeno pred samim prvenstvom, med pisanjem tega teksta pa sem se odločil še za en seznam, ki ga bom spisal. Na njem bodo najdražji igralci Copa Americe.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 26.07.2011 ob 10:17 in je shranjen pod 2011 - Copa America, seznami-lestvice. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !