Zapisal izmisljeni | 23.07.2011 - 00:08 - Kategorije: 2011 - Copa America

Spet smo bili divji in nekako se ni našlo časa za objavi polfinalnih srečanj, zatorej je tu z zamudo, najprej, prvi polfinalni obračun med reprezentancama Urugvaja in Peruja.

Po razpletu že kar šokantnih četrtfinalnih obračunov 43. Copa Americe, kjer smo v prvem polfinalenem paru pričakovali Argentino in Kolumbijo, dobili pa Peru in Urugvaj, ni bilo preveč časa za detaljnejše analize, kakor nas je izučil dosedanji tek turnirja, pa so bile tudi napovedi precej nehvaležne.

PERU – URUGVAJ  0-2

Ne glede na vse, je bil Urugvaj vseeno favorit tega obračuna, pa čeprav sta ekipi v medsebojnem obračunu, v prvem kolu skupine C, remizirali in povsem zasluženo so urugvajci s tokratno zmago, z 0-2, prekinili niz presenečenj in se uvrstili v veliki finale. Urugvajska reprezentanca torej nadaljuje s pozitivno serijo, še s svetovnega prvenstva, ko so zasedli, tolikokrat že omenjeno četrto mesto in tudi sedaj dokazali, da vse skupaj le ni bilo naključje oz. sreča, pa čeprav bi lahko tudi tako izgledalo. V kolikor osvojijo še naslov najboljšega na celini, bi to bil, rekordni 15.  naslov južnoameriškega prvenstva

Na drugi strani pa tudi Peru le ni bil nek outsider, temveč ekipa, ki je znala igrati in kot je dejal njihov selektor Markarian,  je temu, za oko prijetnemu igralnemu stilu, dodal še uspešnost. Perujska reprezentanca je bila namreč nazadnje v polfinalu Cope že kar oddaljenega 1997, na odru za zmagovalce kot pravimo pa  že pozabljenega ‘75. Perujci definitivno niso naivci, obrambna vrsta se je približevala perfekcionizmu, medtem ko so poškodovani izostanki popolnjeni predvsem s kolektivno požrtvovalnostjo dobrih nadomestnih igralcev.

polf

Prvi polčas je bil bolj ko ne za pozabo, saj sta obe moštvi poskušala le s posamičnimi poskusi, predvsem z oddaljenosti, v 8. minuti je Suarez sprožil z dobrih desetih metrov, v 16. je kvačkal Pereira pred perujskim golom, v 24. pa je sledila hitra nevarna akcija perujcev po levi, a je bil po predložku Vargasa, timing napadalcev, konkretno Advincule za malo netočen. V 42. minuti je bil, upravičeno, zaradi prepovedanega položaja razveljavljen gol urugvajcev in prvi polčas se je končal z nepopularnih 0-0. V drugem polčasu je bilo stanje precej boljše, še posebaj kar se golov tiče, najprej je v 53. minuti, s približno 25-ih metrov silovito sprožil Diego Forlan, perujski golman Fernandez je uspel odbraniti oz. odbiti, vendar le do Luisa Suareza, ki je s precej težkega položaja, z desne uspel zadeti za 0-1. Samo pet minut kasneje, torej v 58. minuti je liverpoolova zimska okrepitev dosegla še en gol, potem ko je v prostor izvrstno podal, na tem turnirju odlični Alvaro Pereira, Suarez pa je lepo obšel golmana in z vrha kazenskega prostora poslal žogo v prazen gol. 0-2 in čeprav je ostalo še kar nekaj do konca, smo slutili/vedeli, da je prvi finalist že znan, še posebaj ko je v 69., čilenec Vargas prejel rdeči karton oz. bil izključen, urugvajski selektor pa je, kot pravimo zaprl tekmo, iz igre potegnil strelca obeh zadetkov Suareza, pa Gargana, namesto njiju pa v igro proti številčno oslabljenem nasprotniku poslal dva sveža, nekoliko bolj defenzivno orientirana igralca.

Peru ni uspel priti do zadetka, znižanja, morebitne možnosti za izenačenje oz. se ni uspel uvrstiti v veliki finale, vendar ne glede na to, ostaja eno od pozitivnejših presenečenj prvenstva, potem ko so bili še lani najslabše uvrščeno moštvo južnoameriških kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2010, prav tako pa je znano dejstvo, da so nastopili brez najboljšega napadalnega dvojca, Pizzara in Farfana.

Skrajšani posnetek srečanja, je v skladu s predhodnimi objavami  TUKAJ.

Ekipa Urugvaja, čigar trinajsterica nogomtašev, ki je nastopila v polfinalu, igra v evropskih klubih, je imela več izkušenj, znanja in kvalitete zaradi česar so se zasluženo uvrstili v finale 43. Cope, kjer jih bo pričakal, zdaj je že jasno, Paragvaj in v kolikor urugvajci premagajo še te, bo po dolgih 16. letih naziv najboljše južnoameriške reprezentance, končno, spet njihov.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.07.2011 ob 00:08 in je shranjen pod 2011 - Copa America. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 25.07.2011 @ 17:01

    [...] polfinale, Peru – Urugvaj [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !