Zapisal izmisljeni | 21.07.2011 - 01:43 - Kategorije: 2011 - Copa America

Evo, z nekoliko zamude še o zadnjem četrtfinalnem obračunu, potem ko so se nocoj balkanski bojevniki, ki jih imam na obisku, nekoliko umirili. Na Estadio del Bicentenariu v San Juanu sta se pomerila favorizirani Čile in definitivno presenečenje prvenstva, Venezuela, ki si je po prvem četrtfinalu Copa Americe v svoji zgodovini, uspela izboriti še polfinale.

ČILE – VENEZUELA 1-2

Zagotovo ne poznam osebe, ki bi v obračunu teh dveh nasprotnikov, dajala kakšne resnejše možnosti venezuelski reprezentanci, saj je Čile s svojo zvezdniško ekipo na čelu z Alexisom Sanchezom in ofanzivnim nogometom, ostal kot eden najresnejših favoritov za osvojitev naslova, vendar je tokratna Copa Americe, morilec favoritov.

Reprezentanca Venezuele se je kvalitetno zoperstavila in s štirimi zamenjavami v štartnih enajst, v primerjavi s prejšnim obračunom proti reprezentanci Paragvaja, je svojemu tokratnemu nasprotniku povzročila veliko bolečine.

board

Venezuela si je s klasičnim 4-4-2 sistemom ustvarila nekoliko več priložnosti od nasprotnika, ki je igral v za njih značilnem sistemu s samo tremi branilci o čemer sem že pisal, vendar so bili to predvsem s poskusi z oddaljenosti, a je rezultat ostal na nuli tja do 35. minute. Takrat  je izkušeni Juan Aranga iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji/najspretnejši Oswaldo Vizcarrondo in po njegovem udarcu/strelu z glavo je Venezuela povedla z 0-1, obenem pa je konkretno zadišalo po še enem presenečenju. 

V drugem polčasu so čilenci zaigrali veliko odločneje, predvsem pa bolje in priložnosti za izenačenje so se kar vrstile, med drugim  je Gabriel Cichero z izbijanjem z golove črte preprečil izenačenje, Humberto Suazo je zadel prečko, rezervist Valdivia z lepim strelom prav tako, v 70. minuti srečanja pa je sledila Sanchezova akcija po desni strani in podaja v kazenski prostor, kjer je Humberto Suazo z natančnim strelom pod prečko, s približno sedmih metrov, izenačil na 1-1.

A veselje čelencev ni trajalo pretirano dolgo, v 80. minuti srečanja je Juan Arango izvedel še en prosti strel, spet nekoliko z desne in ošter predložek pred gol je preletel vse igralce, presenetil golmana Brava, ki je uspel, nekoliko nespretno odbiti samo do Gabriela Cichera, ki je iz neposredne bližine zadel za končnih 1-2, še pred končnim sodniškim žvižgom, pa je delilec pravice izključil v 82. čilenca Medela, v 93. pa venezuelca Rincona.

Skrajšani video tekme TUKAJ.

Kot sem že zgoraj zapisal je zmaga Venezuele še eno presenečenje v nizu, na tej Copi, kjer so v teh četrtfinalnih obračunih izpadla favorizirana moštva Kolumbije, Argentine, Brazilije in Čila, v polfinale pa se uvrstili Peru, Urugvaj, Paragvaj in Venezuela.

Venezuela čaka Paragvaj, s katerim je že igrala v skupinskem delu oz. prvi fazi tekmovanja, preveri TUKAJ.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 21.07.2011 ob 01:43 in je shranjen pod 2011 - Copa America. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !