Zapisal izmisljeni | 18.07.2011 - 02:34 - Kategorije: 2011 - Copa America

Po izpadu tihega favorita oz. kolumbijske reprezentance, je prišla na vrsto še domača reprezentanca, ki pa si je vso godljo zakuhala sama, saj je naletela na neugodne/močne urugvajce že v četrtfinalu, predvsem zaradi svojih obupnih iger v prvi fazi tekmovanja.

ARGENTINA – URUGVAJ 1-1 (po penalih 4-5)

Argentina bo svojo veliko trofejo že od ‘93 ko so zadnjič osvojili Copo, medtem pa sebi in svojim navijačem privoščili kopico razočaranj, ki svoje frustracije izkazujejo z žaljenjem, po večini, trenutno najboljšega nogometaša sveta, Lionela Messija. Ta je dejansko neprepoznaven v reprezentančnem dresu, saj je po brilijantnih predstavah v Barceloni, nerazumljivo slab/obupen ko nastopa za svojo državo in razumljivi so novinarski napisi, da se Messi spet ni pojavil na igiršču.

Z asistencami proti Kostariki je nekoliko umiril napade in kritike, a eno je Kostarika in zmaga proti njim, drugo pa Urugvaj in izpad z domače Cope. Messi je postal Persona non grata v argentinskem dresu, kot sem prebral in težko bo kamlu prišel nazaj v srca argentincev, saj ob zadnjem porazu, še vedno peče tudi četrtfinalni debakl na svetovnem prvenstvu 2010.

Na drugi strani je urugvajska reprezentanca odigrala izvrstno svetovno prvenstvo, kjer so bili kar četrti, kar je njihov najboljši rezultat od daljnega leta 1950 oz. osvajanja naslova svetovnega prvaka, najboljši igralec prvenstva Diego Forlan pa podobno kot Messsi pri argentincih, ne deluje preveč prepričljivo. A urugvajski stroj, Tabarezovi bojevniki so veliko boljša ekipa kot argentinski solisti in ob slabšem Forlanu, poškodovanem Cavaniju je pri njih še vedno dovolj rezerv za recimo polfinale, celo finale, vse pa pove razmišljanje njihovih igralcev. Sebastian Abreu z nadimkom El Loco oz. Norec, je pred tekmo povedal, da Messija lahko zaustaviš le če ga zakolješ in menim, da je to eden od znakov njihove napaljenosti, medtem ko se argentinci zdaj že bojijo sami sebe oz. svojih predstav.

arg

Argentinski selektor je po že omenjeni zmagi nad Kostariko ostal pri sistemu 4-2-3-1 kar vsekakor ni nikogar presenetilo, še najmanj pa verjetno Tabareza, ki se je odločil za klasično postavitev 4-4-2, kot je razvidno iz zgornje sheme.

Že v samem uvodu srečanja so domači navijači, predvsem pa igralci, doživeli hladen tuš, kot radi rečemo, saj je že v 6. minuti, po prostem strelu Forlana in izvrstnem skoku Martina Caceresa, do žoge prišel Diego Perez, ki mu z dveh metrov ni bilo pretežko zadeti reprezentančnega prvenca za 0-1. A šokirani argentinci niso rabili dolgo za izenačenje, osporavani Messi je že v 18. minuti, z natančno podajo v urugvajskem kazenskem prostoru našel Gonzala Higuaina, ki je s strelom z glavo izenačil na 1-1 in argentinci so bili v zanosu. Še toliko bolj od 39. minute, ko je svoj drugi rumeni karton in izključitev prejel strelec Perez, vendar pa domači številčne premoči in svojih priložnosti niso znali izkoristiti. Srečanje je za kratek čas prekinil še Jimmy Jump, klik TUKAJ, na argentinski strani je drugi rumeni karton in izključitev prejel njihov kapetan Javier Mascherano, argentinska ofanziva pa se je stopnjevala iz minute v minuto. Definitivni junak srečanja je postal urugvajski vratar Muslera, ki je z atraktivnimi posredovanji reševal urugvajski gol in ohranil izenačenje vse tja do konca srečanja oz. tudi v obeh podaljških, ko se je v večini igralo samo na en gol, torej urugvajski.

Ker je bilo po 120-ih minutah še vedno 1-1 so bili na vrsti penali in že ogreti Muslera je bil spretnejši kot argentinski Romero. Messi, Forlan, Burdisso in Suarez so zadeli svoje strele, nato pa je v tretji seriji rezervist Carlos Tevez , z močnim a ne preveč natančnim strelom, omogočil Musleri obrambo in ker so do konca zadeli še vsi preostali, torej Scotti, Pastore, Gargano, Higuain in pa Martin Ceceres za konec, je Urugvaj dobil s 4-5.

Slavje, vendar ne domačih, se je lahko pričelo, saj so urugvajci postali še drug polfinalist, kjer jih že čaka reprezentanca Peruja, ki je podobno kot oni, premagala favorizirano moštvo in ob ravnokar zaključeni tekmi v kateri se je Venezuela pridružila Paragvaju v drugem polfinalnem paru, menim, da so urugvajci izraziti favoriti za osvojitev naslova oz. 43. Copa Americe.

A treba je biti previden saj favoriti ne zmagujejo vedno, kar nas uči tudi primer tokrat favorizirane Argentine, ki je na žalost domače poblike skozi cel turnir, beri celotno Copo, izgledala kot razpuščena banda posameznikov, ki za moštveni duh še ni slišala in eden od glavnih krivcev za to, je po moje, je njihov selektor, ki sem ga v predhodnih dneh že precej nakritiziral. Batista ni znal iz teh super-nogometašev sestaviti spodobne reprezentance, ki bi bila konkurenčna, beri boljša od Bolivije, Kolumbije in Urugvaja, saj so uspeli premagati le prenovljeno/pomlajeno reprezentanco Kostarike in sanje o trofeji so ostale samo še sanje. V realnost jih ne more spraviti ne Messi, ne Aguero, Higuain, Pastore, Lavezzi, Milito, Tevez, Zanetti in ostali argentinski nogometaši, nekakšni nasledniki 18 let dolgega prekletstva.

Vrhunci srečanja so TUKAJ.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 18.07.2011 ob 02:34 in je shranjen pod 2011 - Copa America. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !