Zapisal izmisljeni | 10.07.2011 - 00:39 - Kategorije: 2011 - Copa America

Po rezultatskem kaosu oz. presenečenjih v skupini A, kjer bo šele zadnje kolo dalo dokončne odgovore o tem kateri dve ekipi bosta šli v naslednjo fazo tekmovanja, je bila tokrat na vrsti skupina C.

copa

Urugvaj – Čile 1-1

Eden od derbijev skupinskega dela tekmovanja, pred katerim je bil v boljšem položaju Čile, ki bi si ob morebitni zmagi že zagotovil napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja, saj je v prvem kolu premagal Mehiko, medtem ko je bil remi Urugvaja s Perujem sprejet kot presenečenje, za urugvajce pa kot razočaranje.

Povezava do objave o prvem kolu skupine C je TUKAJ.

Urugvaj oz. četrta reprezentanca sveta, v navedenem prvem kolu, nikakor ni prikazala vsega svojea talenta, moči in znanja, zaradi česar so perujci presenetljivo vzeli ponujeno točko in ob morebitni zmagi nad pomlajeno mehiško ekipo, bi si skoraj že zagotovili udeležbo v naslednji fazi tekmovanja. Torej poleg, realno gledano najtežjega nasprotnika v tej skupini, so urugvajci tokrat nastopali še pod pritiskom, medtem ko je bil Čile relativno razbremenjen in po zmagi v uvodnem srečanju, je potreboval le še en pozitiven rezultat, po nekih izračunih celo samo eno točko iz dveh dvobojev. Zvezdnik prestopnega roka, Alexis Sanchez in njegovi soigralci so zelo kvalitetno moštvo, o katerem sem že kar nekaj napisal, da pa se ne bi preveč ponavljal, bi kar preskočil hvalospeve moštvu in omenil še njihovega selektorja, argentina Claudia Borghija, ki nadaljuje Bielsino poslanstvo, potem ko je ta odstopil in si ravno včeraj našel novo delo, po novem bo trener tega kluba. Borghi je pred srečanjem že napovedal, da ne bo preveč taktiziranja oz. odstopanja od čileanskega stila, torej napadalnega nogometa, ki naj bi ga njegovi igralci imeli v krvi.

A srečanje so ofenzivneje pričeli urugvajci pri katerih je do izjemne priložnosti prišel Suarez, potem ko mu je atraktivno podal Cavani, ki naj bi se kasneje poškodoval, zaradi česar mogoče ne bo mogel igrati v odločilnem, tretjem kolu. Netočnost Suareza, pa kasneje še Forlana, ki je prišel do strela po poigravanju čilenske obrambe sta bile kar edine prave priložnosti urugvajcev, medtem ko so na drugi strani čileanci pretili le s streli z oddaljenosti. A počasi so prevzemali vajeti igre, kot se reče in vedno več je bilo akcij pred urugvajskim golom, v samem finišu tekme pa sta bili tudi dve konkretni nevarnosti. Najprej je z desne zagrozil Isla, vendar bolj po naključju, saj je bila pred kazenskim strelom vanj nastreljana žoga, ki se je nato v loku vrnilaa preko urugvajskega golmana Muslere, do urugvajske prečke, ki je sinje modrim pomagala zadržati rezultat na nuli. Sledila je še akcija z leve, kjer je Beausejour prodrl in nevarno zapretil, centimetri pa so delili čilence od vodstva.

V drugem polčasu je Čile nadaljeval z ofenzivo, že v prvi minuti je imel 100% priložnost Jimenez, ki je z atraktivnim poskusom s peto, iz neposredne bližine zgrešil, v času največje dominance rdečih pa so urugvajci dosegli gol. V 53. minuti je namreč zadel Alvaro Pereira, potem ko je spretni Suarez premešal čilsko obrambo in lepo podal pred gol, zaradi česar igralcu Porta ni bilo težko zadeti in čilenci so se tako kot v prvi tekmi, spet znašli v zaostanku. Dobrih deset minut kasneje, točneje v 64. minuti je stekla čileanska akcija po levi,  Beausejour je podal do Alexisa Sancheza, ki je z natančnim strelom z 10-ih metrov izenačil na 1-1 in kar odleglo mi je, saj so čileanci moj tip ekipe, s polno preigravanj, atraktivnosti in lepih akcij. Tisti aktraktivnostim nagnjeni Luis Jimenez je imel nato še eno 100% priložnost, a je njegov strel z glavo odbranil Muslera, ki je imel kar precej dela/sreče še pri poskusih Isle in Paredesa z oddaljenosti. Nekako se mi zdi, da je urugvajska ekipa precej srečno izvlekla ta remi, saj so bili čilenci precej boljše moštvo, kar potrjuje tudi skrajšani posnetek TUKAJ  

Peru – Mehika 1-0

Menim da Peru, še posebaj pa Mehika, ne moreta daleč na tem turnirju oz. visoko proti vrhu, saj preprosto nimata v svojih ekipah pravaga materiala, beri igralcev za to. Perujski nogomet je že leta oddaljen od najslavnejših dni, vendar pa se je na zadnjih štirih Copah vedno nekako prebil do druge faze tekmovanja, čemur stremijo tudi tokrat, ne glede na poškodbe in izostanke glavnih igralcev, o čemer sem že pisal. In takšni, zdesetkani, so bili v prvem kolu kos favorizirani četrti reprezentanci sveta, torej Urugvaju in podobno kot so v skupini A, bolivijci morali oplemenititi remi z argentinci, z ousidersko/pomlajeno kostariško reprezentanco, je imel Peru pred seboj precej podobno mehiško ekipo.

Ti oz. mehičani so po osvojitvi naslova v svoji regiji, CONCACAF Golden cupu s selektorjem De la Torrom želeli na tem tekmovanju izkoristiti počasno priključevanje mladih upov, a so ti razočarali z razvratom oz. prostitutkami zaradi česar so bili kaznovai in mehiška ekipa se je nenadejano še koreniteje pomladila. Gre za večinoma igralce stare pod 22, brez večjih izkušenj, še posebaj na takšnih tekmovanjih in v konkurenci takšnih igralcev kot so tu, pa vendar so v prvem kolu padli častno. In če sem že primerjal s skupino A, tudi kostaričani so bili v takšnem položaju, pa so v drugem kolu vknjižiči vse tri točke, potem ko so premagali Bolivijo.

Tokrat pa ni bilo tako, Peru je dominiral skozi celotno srečanje in nanizal kopico lepih priložnosti, medtem ko je pri mehičanih nekaj poskušal samo Dos Santos, vendar en razpoložen igralec je bil premalo. V drugem polčasu je Pero zaigral še ofanzivneje, priložnosti so postale konkretnejše, Paulo Guererro pa je bil nesrečnik tekme tja do finiša, saj je kar nekaj lepih priložnosti zapravil oz. zgrešil. Vargasova vratnica in kasneje prečka iz prostega strela sta napovedal težke trenutke mehičanom, ki so v celem srečanju zbrali le štiri strele v okvir vrat in kazen je bila zaslužena. V 83. minuti je po akciji iz kota, zmedi v kazenskem prostoru mehičanov in nekajkratnem slabem izbijanju žoge, ta tudi s pomočjo sreče/naključja prišla do rezervista Guevare, ki je podal do Paula Guererra, izkušeni napadalec pa je dosegel svoj drugi gol na turnirju. A še pomembneje kot ta omenjeni drugi gol, ki ga je popeljal na vrh lestvice strelcev, je bil končni rezultat tega srečanja, torej 1-0, skrajšani posnetek TUKAJ,  in Čile se je s štirimi osvojenimi točkami izenačil na vrhu lestvice skupine C, skupaj s Čilom, s katerim bo v zadnjem/tretjem kolu odigral medsebojno srečanje.

Če sem prav preračunal remi oz. neodločen izid obe moštvi pelje v naslednjo fazo tekmovanja, ne glede na učinek papirantega favorita skupine, Urugvaj, ki mora premagati Mehiko oz. remizirati in upati na ugodne novice iz skupine A, saj gresta v naslednjo fazo tekmovanja tudi dve najboljši tretjeuvrščeni moštvi.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.07.2011 ob 00:39 in je shranjen pod 2011 - Copa America. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !