Zapisal izmisljeni | 28.06.2011 - 14:15 - Kategorije: seznami-lestvice

V času ko je Eurosport prenašal CONCACAF Golden cup, kot se uradno imenuje prvenstvo regije, ki je pod vodstvom The Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, sem se poigral z iskanjem njihovih najboljših igralcev v prejšni sezoni, a nekje na polovici ugotovil, da je to storil že en športni portal in z njihovo obilno pomočjo, je tu lestvica/seznam najboljših igralcev CONCACAF regije oz. Severne in Centalne Amerike ter karibskega področja:

Bryan Ruiz (Twente) Kostariški napadalec ni bil tako strelsko razpoložen kot v prejšnih sezonah, v debitantski sezobi v nizozemski ligi, konkretno v FC Twente, torej v 2009/10,  je v 29-ih nastopih zabil kar 24 golov, tokrat pa je v 32-ih dosegel solidnih 9 zadetkov, vendar so bile njegove igre ne glede na osotnost večjega števila golov, več kot dobre in tudi zahvaljujoč njemu so bili do zadnjega kola v boju za obranitev naslova državnega prvaka.  

Giovani Dos Santos (Racing Santander) Mehiški talentirani igralec, ki so ga že v Barceloni, pred leti, proglasili za naslednika velikega nogometnega mojstra, takrat soigralca Ronaldinha, pa to ni nikdar zares postal, kvečjemu se je nekje do današnjega dne izgubil, tako kot idolizirani brazilec Ronaldinho. Po selitvi v čvrsto angleško ligo, konkretno Tottenham, ni nikoli zares prikazal/dokazal svojega potenicala in po neuspešnih posojah v angleškem nižjeligašu Ipswichu in turškem Galatasarayu je januarska posoja v španski Racing Santander izgledala kar dobro, v 15-ih zelo dobrih nastopih je dosegel 5 zadetkov in dodal eno asistenco in kar precej pripomogel k obstanku v prvi španski ligi. Če k temu dodamo uspešne reprezentančne nastope na Golden cupu in izjemni zadetek v finalu, smo mogoče na sledi povratka, še vedno mladega, 22-letnega nogometaša.

Carlos Bocanegra (Saint-Etienne) Izkušeni, 32-letni ameriški nogometaš je svojo prvo sezono v Saint Etiennu, po Chichagu, Fulhamu in Rennesu oddelal odlično, saj je bil del čvrste obrambne linije in definitivno je povrnil vloženih 400.000 eurov, ob tem pa v 32-ih nastopih dodal še dva gola in eno asistenco in se zasluženo znašel na tej lestvici.

Andres Guardado (Deportivo La Coruna) 24-letni mehiški krilni igralec je skozi celotno sezono izstopal v ubogem Deportivu iz La Corune, kljub precej slabi statistiki, 19-ih nastopih, samo dveh golih in eni asistenci pa je dokazal, da gre za izjemnega nogometaša, kar je potrdil tudi na nedavno končanem CONCACAF prvenstvu in v kolikor ga bo služilo zdravje, saj je bil v zadnji sezoni kar precej poškodovan, bo, verjetno v kašnem novem klubu, še kako pomembna okrepitev. Mediji šepetajo, Sporting.  

David Hoilett (Blackburn) Še en hiter krilni igralec, tokrat 21-letni kanadčan, ki se je izkazal v najmočnejši nogometni ligi, angleški Premier league, kjer je po posojah v Nemčiji, končno lahko demonstriral vso svojo spretnost in hitrost. V 27-ih nastopih je s petimi goli, eno asistenco in nešteto prodori kar lepo pripomogel klubu, da je obstal v ligi in angleški strokovnjaki mu še napovedujejo bleščečo kariero.  

Carlos Salcido (Fulham) Izkušeni, 31-letni mehičan je po letih igranja v domovini in za PSV iz Eindhovena, v debitantski sezoni v angleški Premier league dokazal, da prehod na višji nivo ni bil pretežak, s konstantno vztrajnostjo na levi strani obrambne linije pa si je priskrbel tudi ovacije izbirčne angleške publike. V 26-ih nastopih je ostal brez doseženega zadetka, z dvema asistencama, a končni vtis je več kot dober.  

Steve Cherundolo (Hannover 96) V Hannoveru že udomačeni 32-letni ameriški branilec, je bil s 34. nastopi eden pomembnejših mož svojega kluba, ki je bil na koncu Bundeslige 2010/11 tudi eno od presenečenj sezone, za nagrado pa bodo šli skozi predkolo Europa league kar je lep uspeh za nemške redse in kapetana ekipe Cherundola, ki je odigral odlično tudi na CONCACAF prvenstvu. Kapetanski, bi rekli.

Kenwyne Jones (Stoke City) 26-letni dolgolasi napadalec Trinidad in Tobaga je v 37-ih nastopih dosegel spoštovanja vrednih 12 zadetkov za osrednji Stoke City, katerega je skupaj s soigralci privlekel tudi do finala FA pokala, kjer pa so bili na žalost poraženi s strani veliko bogatejšega/kvalitetnejšega kluba. A kljub temu je njihov rekordni nakup pred sezono 2010/11, kar 9,7 milijona eurov vredni napadalec, upravičil vloženi denar, saj tudi zanj lahko zapišem, da je bil konstanten oz. konstantna nevarnost za nasprotne golmane, hkrati pa eden najzaslužnejših za najmanj še eno prvoligaško sezono.

Clint Dempsey (Fulham) 28-letni ameriški napadalec je že preverjena klasa angleške lige, saj je v Angliji, konkretno v Fulhamu že od leta 2007 in v tem času je v 177 nastopih zabil 37 golov, v pravkar končani sezoni v 38-ih nastopih, 13 zadetkov, k temu pa je dodal še štiri asistence. Še enkrat več je dokazal, da znajo tudi jenkiji, kot američanom radi rečejo, igrati nogomet.

Javier Hernandez (Manchester United) Smetana pride na koncu pravijo, le da je tokrat 23-letni Grahek oz. po mehiško Chicarito, katerega so po debitantski sezoni v najmočnejši nogometni ligi poimenovali tudi The steal of last summer, saj je spretni Sir Alex Ferguson za samo 7,5 milijona eurov dobil prvoklasnega napadalca, ki je kar precej pripomogel k rekordnem, 19. naslovu državnega prvaka. V 42-ih nastopih v sezoni, je dosegel 19 zadetkov in dodal še tri podaje, kar so navijači Manchester Uniteda nagradili z nazivom najboljšega igralca v sezoni in pravkar končano CONCACAF prvenstvo, v katerem je z Mehiko osvojil naslov, je potrdilo, da gre za izvenserijskega igralca, kot radi rečemo.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.06.2011 ob 14:15 in je shranjen pod seznami-lestvice. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 2.07.2011 @ 00:38

    [...] CONCACAF igralci v sezoni 2010/11 [...]

  2. 22.08.2011 @ 10:01

    [...] v osnutkih je ostala tale objava, ki naj bi se znašla na blogu že nekje junija/julija, za CONCACAF igralci, a se očitno ni [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !