Zapisal izmisljeni | 16.06.2011 - 11:43 - Kategorije: 05.Primera division, nogometaši

Ne, ne gre za nekega novega Cristiana Ronalda, ki bi ga poimenovali kot je v naslovu, temveč je razlog za to, naslov namreč, da že obstaja objava z naslovom Cristiano Ronaldo in nekako najbolj primerno se mi je zdelo, II.

Cristiano Ronaldo, še zadnji strelec svoje lige, zlati čevelj Evrope 2010/11

cr7

In od prejšne objave, pred dvema letoma oz. od rekordnega prestopa iz Manchester Uniteda v Real Madrid,  je postal samo še boljši realizator, asistent, dribler, skratka boljši nogometaš, kar pomeni, da ga eni še bolj obožujejo, drugi pa še bolj sovražijo.

Pa pustimo to ob strani in poglejmo številke. Cristiano Ronaldo je v prvi sezoni pri Realu, torej v sezoni 2009/10, v 29-ih ligaških nastopih dosegel ogromnih 26 zadetkov, skupaj v celi sezoni pa v 35-ih nastopih kar 33 zadetkov, k temu pa je dodal še 7 asistenc in redki so bili, ki so verjeli, da lahko svojo statistiko še izboljša. Pa jo je.

V sezoni 2010/11 je portugalec v španskem prvenstvu, v 34-ih nastopih dosegel, že neverjetnih 40 zadetkov, čeprav naj bi jih bilo kar 41, a je bil en sporni zadetek pripisan soigralcu Pepeju. Tudi teh 40 je bilo dovolj za nov rekord španskih prvenstev in namesto mučenja s tipkanjem bom spet uporabil copy/paste, saj sem o tem že pisal.

copy/paste

Izjemni portugalec Cristiano Ronaldo, zame najbolši igralec sveta, je imel do zadnjega kola,  38 doseženih zadetkov, kar je bilo izenačenja strelskega rekorda španske prve lige, že v četrti minuti srečanja z Almerio, pa je z novim, 39., za seboj pustil dosedanja lastnika rekorda, slavnega Huga Sancheza in Telmo Zarra, ki sta po 38. zadetkov dosegla za Real ‘89/90 oz. za Athletic Bilbao ‘50/51. Lepotec je za svojih 40. zadetkov potreboval 34. nastopov, s tem, da športni častnik Macra, ki dodeljuje nagrado za najboljšega strelca imenovano Pichici, trdi, da jih je dosegel 41. oz. da bi mu morali prišteti še septembrski zadetek proti Real Sociedadu, ki ga je LFP oz. nacionalna nogometna liga prištela Pepeju. Kakorkoli, rekorder je vseh tekmovanjih dosegel kar 52 golov, kar je isto število kot veliko bolj opevani argentinec Messi. A se ne bi zaustavljal na primerjavah in prepucavanjih kdo je boljši, saj gre velikokrat za stvar okusa, pripadnosti oz. navijaštva in mene nosi veliko bolj k belim, kot pa k kataloncem. S svojim strelskim učinkom je spretni/natančni portugalec postal tudi najboljši strelec Evrope, z ligaškim koeficientom za Primero division, 2.0, je zbral 80 točk, kar je njegov drugi tovrsten dosežek, prvega pa je dosegel še v Manchester Unitedu 2007/08, ko je rdeče vrage vodil do državnega in evropskega naslov prvaka. Drugi je argentinec Messi z 62. točkami, tretja sta Mario Gomez iz nemškega Bayerna in Antonio Di Natale iz italijanskega Udineseja itd.

spet tipkam …..

Torej, je v španskem prvenstvu v 34-ih nastopih dosegel 40 zadetkov in dodal 10 asistenc, v elitni Ligi prvakov je v 18-ih nastopih dal 13 zadetkov, v ligaškem tekmovanju, ki so ga na koncu realovci tudi  osvojili pa je v 8-ih srečanjih zadel še 7-krat. Skupaj je to v 54-ih srečanjih, 53. zadetkov in 16 asistenc, katerih nisem našteval, odkar je prišel k Realu pa je to 89 nastopov, 86 golov in 22 asistenc, za primerjavo pa, v Manchester Unitedu je predtem v 292-ih nastopih dosegel 118 zadetkov, a nekoliko več asistiral in kot na dlanu je, da CR7 napreduje z velikimi koraki in samo sprašujemo se lahko kje so njegovi limiti, še posebaj, če drži, da samo milimetri ločijo brazilskega virtuoza Neymara, do podpisa pogodbe z Realom in tvorbe enega najzanimivejših ofenzivnih dvojcev.

Cristiano Ronaldo; zlati čevelj Evrope 2010/11

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 16.06.2011 ob 11:43 in je shranjen pod 05.Primera division, nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 17.06.2011 @ 15:59

  Saj vem, da si na smrt zaljubljen v to kristino, zato naj ti bo. Ampak resnica je pa taka, da ko so letos real madrid spet popušili na vsej črti, komaj so osvojili eno ne preveč cenjeno lovoriko, jim ni preostalo drugega, da so se kao maščevali barci na ta način, da so do onemoglosti podajali zadnja 4 kola španskega prvenstva kristini, da je ja zabil več golov kot bog messi. Verjetno jim je kar mou to naročil. Pa še to dejstvo verjetno močno boli kristino, da je ronaldo lahko samo eden in ta je bil rojen v braziliji.

  Zapisal nikokaoja
 2. 17.06.2011 @ 22:47

  No, no, pretežke besede. A dejstvo je da mi je kot igralec zelo všeč, celo najbolj všeč, če sem povsem iskren in zaradi tega sem tudi mnenja, da je eden najboljših.

  Povsem normalno, da je tebi kot navijaču Barcelone, Messi najboljši, a v takšni klasi kot sta oba navedena, gre za malenkosti, tudi stvar okusa, predvsem pa privrženost določenem klubu itd.

  Jaz sem bil v dvobojih Reala in Barcelone vedno na strani madrižanov, še od časov klape Quinta del Buitre; Butraguena, Michela, Vazqueza, pa kasneje Valdana, Huga Sancheza, Buya, Prosinečkega, Raula, Redonda, Roberta Carlosa, Šukera, Mijatovića, McManamana, Casillasa, Figa, Zidana, Ronalda, Beckhama, Ramosa, Van Nistelrooya, Sneidera, Robbena, do trenutne garniture in se ne obračam z vetrom, kot pravijo oz. me ne ganejo tile zadnji, res spoštovanja vredni uspehi, ki so tiste neopredeljene in manj redne spremljevalce nogometa, potegnile na stran kataloncev.

  Pa da ponovim še enkrat več, najprej zvezdaš, potem Red devil, pa nekaj časa nič in nato simpatije Realu, ne glede na uspehe, lovorike ……

  Zapisal izmisljeni
 3. 23.06.2011 @ 02:50

  [...] kakor da je imel tudi pogum kupiti določene, takrat samo talentirane nogometaše, a la Cristiano Ronaldo, Rooney in podobne, ki so šele pod njegovim vodstvom postali, tisto kar so postali, se pravi eni [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !