Zapisal izmisljeni | 15.05.2011 - 00:50 - Kategorije: 02.Bundesliga

Če sem že ob koncu leta 2010, predvsem na podlagi izvrstnih iger, hrabro/pravilno napovedal presenetljivega prvaka Bundeslige 2010/11,  še dva meseca prej pa najavil presenečenje sezone, se je na koncu izkazalo, da je kljub uspehom Borussije iz Dortmunda in FSV Mainza 05, največje presenečenje sezone …..

Hannover 96

h96

Tako kot namiguje že ime oz. grb, je klubič iz Hanovera na Spodnjem saškem ustanovljen ‘96, točneje 1896, vendar pa v vsej svoji zgodovini še nima omembe vrednejše lovorike oz. rezultata. No, ga ni imel, saj je sezono 2010/11 končal na presenetljivem, več kot odličnem četrtem mestu, ki jim v naslednji sezoni prinaša nastope v nekoliko podcenjeni Europa league.

Hannover je sezono predtem ostal brez prvega golmana, saj je nesrečni Robert Enke storil samomor, si zatem le stežka zagotovil obstanek v Bundesligi in pred to sezono je pri večini prevladovalo mnenje, da bo Hannover 96 spet enako težko obstal med najboljšimi bundesligaši, a trener Mirko Slomka in njegovi Die roten, kot jih kličejo navijači, so presegli vsa pričakovanja in se zavihteli na že omenjeno četrto mesto.

In da se ne bi pozabil takšen uspeh, je tu seznam nogometašev te, 2010/11 sezone;

golmani: Florian Fromlowitz, Ron-Robert Zieler in Markus Miller

branilska vrsta: avstrijec Emanuel Pogatetz, švicar Mario Eggimann, tunizijec Karim Haggui, ameriški kapetan ekipe Steven Cherundolo, iz Bayer Leverkusena posojeni reprezentant Slonokoščene obale Constant Djakpa, domači Christian Schultz, Felix Burmeister, Tim Hoffman in 19-letni Cristopher Avevor

zvezna vrsta: američan DeMarcus Beadsley, danec Leon Andreasen, portugalca Sergio Pinto in Carlitos, tunizijec z nemškim državljanstvom Sofian Chahed, albanski veteran z nemškim državljanstvom Altin Lala, 19-letni kazahstanec z nemškim državljanstvom Willi Evseev, novi nemški reprezentant Konstantin Rausch, pa Manuel Schmiedebach, Lars Stindl in Moritz Stoppelkamp

napadalci: Jan Schlaudraff, finec Mikael Forssell, norvežan z maroškim poreklom Mohammed Abdellaoue in reprezentant Slonokoščene obale Didier Ya Konan

Menim, da gre za zelo povprečno skupinico nogometašev, ki pa je skozi celotno sezono, z borbenostjo in požrtvovalnostjo presegla svoje realne zmogljivosti, pri čemer je v ospredje izskočilo nekaj posameznikov kot so golman Fromlowitz, Konstantin Rausch in predvsem napadalni dvojec Adbellaoue in Ya Konan. Vsi skupaj so svoje moštvo privlekli do zgodovinske uvrstitve in kot sem že omenil, do nastopov v Europa league.

Objava v spomin na te borce, ki bodo v naslednji sezoni na težkih preizkušnjah, saj so postavili previsoke standarde, prav tako pa je že znano, da imajo vsa ta, recimo jim manjša moštva, težave pri nastopih v domačih prvenstvih in evropskih pokalih hkrati, predvsem pa je znano, da je nekaj lažje osvojiti kot ohraniti/odbraniti.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 15.05.2011 ob 00:50 in je shranjen pod 02.Bundesliga. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 29.06.2011 @ 00:25

    [...] Hannoveru že udomačeni 32-letni ameriški branilec, je bil s 34. nastopi eden pomembnejših mož svojega kluba, ki je bil na koncu Bundeslige 2010/11 tudi eno od presenečenj sezone, za nagrado pa bodo šli [...]

  2. 25.09.2011 @ 02:24

    [...] Hannover 96, eno od pozitivnih presenečenj  lanskoletne Bundeslige, ni uspel premagati belgijskega [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !