Zapisal izmisljeni | 24.04.2011 - 20:36 - Kategorije: Potovanja

Četrtek, 25.3.2010

Celodnevni izlet se je pričel s čakanjem pred hotelom, pri čemer je še dobro, da sva bila že navajena na tajsko netočnost in ko je končno priletel bus, sva se spraševala kako je možno, da zamuja, če pa tako drvi. Po približno eni uri vožnje smo prispeli do prvega postanka, Floating marketa oz. plavajoče tržnice, nekje na obrobju Bangkoka.

floating

Najprej smo se s tradicionalnimi tajskimi čolni na motorni pogon zapeljali po kanalih okoli tržnice, vendar pa je bilo vse skupaj turistično/umirjeno za razliko od scen iz tega prizorišča v filmu Bangkok dangerous. Sledilo je prosto po Prešernu, kot pravijo in v dveh urah sva si privoščila obrok, se sprehodila in da ne odideva praznih rok, kupila tigrovo mast.

Naslednji postanek je bil v bližini, kjer smo si ogledali Cobra show oz. neustrašne krotilce kač, ki so navduševali s takšnimi in drugačnim lovljenji domnevno strupenih kač. Nekoliko so strašili obiskovalce, vendar moram priznati, da nisem preveč trznil, ko je naspidirani tajec prinesel kačo z razprtim gobcem v bližino  ….

snake

Zatem je sledila vožnja do približno 160 kilometrov oddaljenega Tiger templa, če se ne motim v Lum Sum Sai Yoku, v provinci  Kanchanaburi, za kar smo porabili nekaj več kot tri ure, vključno s kosilom nekje vmes. Vstop je bil dovoljen samo v dolgih hlačah, majicah z rokavi in ne razumem, če smem, glupih angležinj, ki se niso pozanimale o določenih pravilih/zahtevah. Ostale so zunaj, na žgočem soncu, s kopico kletvic na ustih.

tiger

Tajski menihi, budisti, naj bi našli tigrčke in jih pričeli vzgajati, vse skupaj pa je prerastlo v eno največjih atrakcij države, saj če se prav spomnim, prav vsakdo, ki se vrne s Tajske, ponosno pokaže fotke s tigri. Priznam, da so impresivne živali, na prvi točki smo se slikali s samo enim, na naslednji z mladičem na povodcu, za veliki finale pa se spustiš do dela, kjer je kup tigrov in se sprehodiš med njimi. A ni vse tako preprosto. Snameš očala in vse svetleče predmete, za roko te prime vodič in odpelje na tour. Njegov kompanjon vzame tvoj fotoaparat in te poslika s tigri, ki se v večini primerov, leno valjajo po tleh. Definitivno so zadrogirani in ne siti ter leni, kot so razložili v templu, saj dvomim, da bi tako vsak dan prenašali navdušene turiste, njihove fotoaparate in ves kvazi-blišč. Zanimivo, da je bilo tam kup prostovoljcev/popotnikov, ki so ostali v templu, se zaposlili in šetali turiste med tigri. The way of life.

Naš naslednji postanek, zadnji na izletu je bil The bridge on river Kwai oz. most na reki Kwai, ki sem ga prej poznal samo po uspešnem angleškem filmu iz leta ‘57, trailer TUKAJ.

kwai

Daljši sprehod po legendarnem mostu, sladoled in bus nazaj v BKK, kamor smo prispeli v večernih urah in kot sem že zapisal v prejšni objavi je bil tale izlet izvrsten deal.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.04.2011 ob 20:36 in je shranjen pod Potovanja. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !