Zapisal izmisljeni | 23.03.2011 - 13:26 - Kategorije: Film

Film iz leta 2003, ki sem si ga že dolgo časa hotel ogledati, a kar nikako ni uspel priti na vrsto, je remake istoimenskega iz ‘69, kjer je bil angležki igralec Michael Caine, v vlogi Charlie Crokerja ….

The Italian job, 2003

italianjob

V sodobni verziji je Charlie Croker, Mark Wahlberg, ki ima za seboj, po precej neuspešni glasbeni karieri, kar nekaj, meni všečnih filmov, kot so The basketball diaries, Boogie nights, Three kings, The perfect storm, Planet of the apes, Rock star, The Departed itd.

Charlie je ljubljenec izkušenega tatu, Johna Bridgera, ki ga upodobi Donald Sutherland, nekakšen naravni naslednik odhajajočega asa svojega poklica, ki skupaj s preverjeno ekipico načrtuje še svoj zadnji posel. Gre za tatvino zlata v Benetkah, kjer gre vse po načrtu in po zanimivem, a za moj okus, slabo izdelanem pregonu s čolni, kjer dodobra spoznamo labirint beneških kanalov se zaplete v Alpah. Ekipica v kateri so še Jason Stetham kot Handsom Rob, Mos Def kot Left ear, Seth Green kot Lyle in Edward Norton kot Steve, se spre oz. Steve zjebe ostale, ubije Bridgera in uide z zlatom.

Prepričan, da je pokončal tudi ostale, se ustali v Hollywoodu, od koder kmalu pricurljajo informacije o zlatu. Maščevalana ekipica, v kateri so že navedeni junaku filmov kot so Crank, 16 blocks, Without a paddle, American history X in ostalih, pride ponj, za dodatek pa se vse skupaj vključi še Bridgerjeva hčerka Stella, ki jo upodobi Charlize Theron.

Pričnejo se priprave oz. organizacija za tatvino zlata, ki jim pripada oz. tistega, zaradi katerega so popokale vezi s Stevom. Ta del mi ni bil preveč všeč, saj izgleda kot reklama za Mini cooperja, ki ga je leto poprej v svetu filma TUKAJ, proslavil že Matt Damon. Prav izdelek iz povezave mi je imel veliko boljše akcijske prizore, predvsem ta pregon z Minijem, sam junak pa je bil veliko prepričljivejši kot je bil tukaj Charlie oz. Mark Wahlberg. A vse le ni bilo tako slabo, tatvine zlata, v Benetkah in Hollywoodu, sta bili izvirni, po precej podobnem modusu, a za gledalca dobri in po tej drugi je film tudi prispel do konca, kjer v skladu s predvidevanji, dobri uženejo slabega.

Po pravici povedano/zapisano, sem bil nekoliko razočaran nad videnim in če se ne motim, je original, že omenjeni iz ‘69, naredil veliko boljši vtis name.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.03.2011 ob 13:26 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !