Zapisal izmisljeni | 23.03.2011 - 10:54 - Kategorije: Film

Dolgo na teh streneh ni bilo ničesar od Clint Eastwooda, a zadnji tedni so to krivico le popravili.  Perfect World in Heartbreak Ridge sta dobila družbo, film iz leta ‘93, ki sem ga takrat, kmalu po izidu že gledal, a v večeru brez nogometa, je bila lepa priložnost za ponoven ogled in osvežitev že zbledelega spomina na ostarelega agenta ….

In the line of fire

clint

Uvod filma nam na hitro predstavi karakter Franka Horrigana, ki se ne razlikuje veliko od večine Eastwoodovih likov, saj je spet surov, čvrst, surov in odločen, z veliko dozo sarkazma in malo mero zgovornosti. Včasih se mi zdi, da je vse to enostavno Clint Eastwood, le službe so druge in povsem nepotrebno je to menjavanje imen. Zaradi mene bi bil lahko v vseh filmih enostavno Clint, Harry, Joe, Jed, Red, Frank, Blondie ali kaj drugega, it doesn’t matter.

Frank je torej tajni agent, ki pri rutinski preverki pride na sled psihopatskemu morilcu, kateri načrtuje atentat na predsednika ZDA. Ta se mu v štartu izmuzne, a kmalu vzpostavi vez z našim junakom in ga opomne na dogodke iz preteklosti, ko je Frank kot varnostnik zatajil in omogočil atentat na predsednika Kennedya. V dokaj predvidljivi zgodbi, kjer je Frank vse bližje atentatorju, imamo občutek, da gre za igro mačke z mišjo in čeprav v filmu izgleda kot bi vse skupaj vodil atentator, vemo, da je mačka oz. maček Frank, miš pa atentator Mitch Leary oz. John Malkovitch.

Tudi končni obračun je precej slabo izdelan in če film ne bi imel Clint Eastwooda in John Malkovicha, bi zapisal, da gre za povsem povprečen izdelek, tako pa tadva dajeta izdelku le neko višjo vrednost.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.03.2011 ob 10:54 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !