Zapisal izmisljeni | 23.03.2011 - 18:34 - Kategorije: Film

Všeč so mi filmi, kjer se določeni igralci podajo v, za njih netipične vloge, in naslovni film je eden takšnih. Precej podobna osnova kot pri izdelku What lies beneath s Harrisonom Fordom v glavni vlogi, a da ne zaidem preveč.

Hide and seek

sah

Psiholog dr. David Callaway, ki ga upodobi legendarni Robert De Niro, se ponoči zbudi iz spanja in v kopalnici, v banji premešani z vodo in krvjo, odkrije truplo svoje žene, ki naj bi si prerezala žile na zapestju.

Z odraščajočo hčerko Emily se odloči odseliti v mirnejše kraje oz. na podeželje, kjer pa se mu pričnejo dogajati čudne reči. Emily dobi namišljenge prijatelja, ki sliši na ime Charlie in če je bil ta v začetku za psihologa še sprjemljiv, je kasneje postal moteč. Hčerka se je namreč vse bolj zapirala vase in se družila z namišljenim prijateljem, medtem ko si je David vse sproti zapisoval in v telefonskih pogovorih s prijateljico/kolegico Katherine analiziral. Naj se za trenutek ustavim pri tej, ki jo upodobe mična Famke Jenssen, nizozemska lepotička, ki je za moj okus ena najlepših igralk in ki ste jo lahko gledali v popularni seriji Melrose place, pa kot Bondovo dekle v GoldenEye, The Faculty, X-men, Don’s say a word in ostalih.

Da se vrnem na samo zgodbo,  Davidu se soseda zdita nekoliko sumljiva, a je preveč obremenjen z dogajanjem v lastni hiši, da bi bil bolj pozoren na niju, ob tem pa se spoprijatelji s prijazno Elisabeth, ki jo upodobi Elisabeth Shue. Ta ima hčerko približno iste starosti kot Emily, a slednja ni navdušena nad novimi prijateljstvi in novi osebi sta pri njej, odkrito nezaželjeni. Po čedalje bolj čudnih dogodkih v hiši in čedalje večjim psihološkim pritiskom na gledalca, pride do nove smrti in sicer Charlie prestraši in potisne Elizabeth skozi okno, David pa ves paničen napade soseda. Sledijo trenutki kaosa, ko se res trudiš razumeti dogajanja, a ti nekako ne uspe, do trenutka ko se tudi Davidu posveti kdo je Charlie.

Odličen triler, ki se dobro poigrav z živci gledalcev, vendar pa je moja ocena, da ga nekoliko pokvari sam zaključek oz. minute po razkritju, kdo je namišljeni prijatelj Charlie.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.03.2011 ob 18:34 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !