Zapisal izmisljeni | 28.02.2011 - 00:41 - Kategorije: sezona 2010-11

Da zapolnim praznino, čas do osmine finala, so tu še pari te osmine finala Europa league tekmovanja in moja kratka napoved razpleta teh, ter naj-ekipa šesnajstine finala, po  …..

el

Naj-moštvo šesnajstine finala po izboru nogometnega portala goal.com;

Stekelenburg (Ajax) – Whittaker (Rangers), Luisao (Benfica), Alderweireld (Ajax), Castro (Bayer) – Gusev (Dinamo Kijev), Augusto (Bayer), Dzsudzsak (PSV) – Džeko (Manchester City), Ševčenko (Dinamo Kijev), Cardozo (Benfica).

Pari:

Twente – Zenit  Nekako se mi dozdeva, da je nizozemska ekipa že dosegla svoj zenit, če se smem tako izraziti, a dejansko gre za kvalitetno in dobro organizirano ekipo, ki je v prejšnem kolu že opravila z enim ruskim prestavnikom in ob morebitnem podcenjevanju lahko premagajo tudi Zenit. Ta je, po mnenju mnogih, najkvalitetnejša ruska ekipa, po mojem mnenju pa tudi eden od najresnejših kandidatov za osvojitev tega tekmovanja, kar pomeni, da jih vidim tudi v četrtfinalu.

Bayer Leverkusen – Villarreal  Dve izredno ofenzivno naravnani ekipi in mislim, da bo to eden najboljših/atraktivnejših obračunov, pri čemer pa mi je celo nemška ekipa nekoliko bolj všeč. Disciplina in igrivost se prepletata, germanski duh pa je prepreden z gasterbajterskim in ta cocktail zaenkrat daje rezultate. Na drugi strani nikoli nisem bil preveč navdušen nad Villarrealom, za katerega se mi zdi, da je v nekakšni krizici, če ne rezultatov, pa vsaj predstav in menim, da imajo farmacevti, kot imenujejo nemško ekipo, nekoliko več možnosti za napredovanje.

Benfica – Paris Saint Germain  Prav tako zelo zanimiv obračun, kjer je prav vse možno predvsem zaradi nepredvidljivosti gostujoče ekipe, katera niha med obupom in odličnostjo. Tudi Benfica je imela vzpone in padce, a se mi vseeno zdi nekako bolj konstantna kar pomeni, da ima tudi več možnosti za napredovanje. Njihov latino stil bi znal biti velika težava za pre-elegantne parižane, ki se zanašajo predvsem na individualne kvalitet nekaterih svojih posameznikov.

PSV Eindhoven – Glasgow Rangers  Tu sem odločno na strani nizozemske ekipe, ki je po pravilu ofenzivno naravnana, z željo po zadetku več kar pa ni slučaj pri škotskem predstavniku. Ta je bolj ali manj po srečnem naključju prispel v krog najboljših šesnajst in menim, da bolje ne morejo. PSV je enostavno na vseh področjih kvalitetnejši, pri meni pa velja za resnega kandidata za sam vrh in škotski predstavnik naj bi bil samo ena od ovir do tega.

Ajax – Spartak Moskva  Že od nekdaj mi je bila všeč ajaxova mladost, pa čeprav v nizozemski ligi navijam za zgornji klub, in po nekaj slabših sezonah imajo pri Ajaxu spet obetavno generacijo, ki je sposobna biti najmanj enakovredna ruskemu predstavniku. Nekako slutim, da Spartak le ne more višje/boljše kot je sedaj in, da ga v četrtfinalu ne bomo več videli.

CSKA Moskva – Porto  Tudi ta obračun bo verjetno eden bolj napetih, saj sta ekipi nabiti s kvaliteto in zna se zgoditi, da bodo odločale malenkosti, trenutni navdih, sreča ali kaj podobnega. CSKA je s konstantnim vlaganjem v ekipo verjetno moštvo s potencialom za sam vrh, a nesrečni žreb ga je spojil z najmanj enakovrednim nasprotnikom, sestavljenim iz domačih in južnoameriških virtuozov, ki bodo prav tako želeli do samega vrha Evrope. Fifty-fifty, bi rekel.

Dinamo Kijev – Manchester City  Je že tako, da legendarna ukrajinska ekipa v realnem/trenutnem svetu ne more enakovredno parirati angleškem povzpetnežu, natrpanem z denarjem in zvezdniki, a nogomet je čudežna igra in tudi dinamovcev še ni bilo povsem za odpisati. Tistih nekaj procentov za napredovanje sicer imajo, a po mojem mnenju gre za najmanj nepredvidljiv par, saj je Manchester City zame, največji kandidat za osvojitev prvaka tega tekmovanja.

Liverpool – Braga  Druga angleška ekipa, tista slovitejša, je čisto drugi svet kot zgoraj omenjena, finančni problemi, dvomljiv igralski kader, slabi rezultati in še marsikaj drugega jih pošteno pritiska, zaradi česar so v eni najslabših sezon. Čeprav bo slišati kar nekoliko neverjetno menim, da jih je portugalska Braga sposobna izločiti in zadati še en udarec več, a za to morajo biti bolj pogumni kot njihovi češki predhodniki v šesnajstini finala.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.02.2011 ob 00:41 in je shranjen pod sezona 2010-11. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !