Zapisal izmisljeni | 25.02.2011 - 09:53 - Kategorije: Film

Po prejšni grozljivki/strašljivki je tu še nekoliko lahkotnejša, old scool bi rekli raperji, z letnico 1988 in kar nekaj zvezdniškimi imeni takratnega časa, ki večini povprečne slovenske publike ne pomeni preveč.

High spirits

hs

Peter O’Toole je ime, ki bi ga dejansko morali poznati, če ne po drugem po neponovljivem Lawrecnu Arabskem oz. filmu Lawrence of Arabia, pa kopici drugih filmov, ki so tako ali drugače zaznamovali tisto obdobje. No, Peter O’Toole je obubožani graščak Peter Plunkett, ki se ob grožnjah o odvzemu graščine zaradi neplačevanja kreditov, domisli, da bi promoviral novo vrsto turizma in sicer danes že moderno strašenje oz. promoviranje duhov. Prva skupinica turistov prispe iz Amerike in obupno slabo zaigrani trenutki groze jih ne prepričajo zaradi česar hočejo že zapustiti dvorec ter razširiti glas o prevari, ko se pojavijo pravi duhovi.

Steve Gutenberg je ime, ki je bilo kar cenjeno v osemdesetih, predvsem v komedijah, pa čeprav je bil del kultnega Boys from Brazil,  Cocoona in še nekaterih resnejših izdelkov, a njegove vloge v Police academy seriji filmov in pa Three man and a baby, so tisto kar ga je naredilo nepozabnega. Tokrat je z ženo in zakonom nezadovoljni Jack, ki v kombinaciji s prekomernimi količinami alkohola prvi odkrije prave duhove, predvsem pa se zaljubi v že stoletja mrtvo Mary Plunkett. Njegova žena Sharon je Beverly D’angelo, ki se zaljubi v Marynega moža in hkrati morilca Martina Brogana, ki ga upodobi Liam Neeson, katerega se spomnim iz nahvaljenega Schindler’s list, Nell, Rob Roya, Michael Collinsa, The haunting, Star wars, Gangs of New York, Love actually, Kinseya in ostalih. Tu je še Peter Gallagher kot župnik Tony, pa Jennifer Tilly kot pohotna Miranda in ostali, pri tem pa zbrano skupinico pričnejo nadlegovati duhovi. Seveda se ob vsem skupaj splete še romantična zgodba in teh slabih 100 minut mine kar hitro, kar pomeni, da filmič sploh ni tako slab, glede na dejstvo, da gre za komedijo iz sredine osemdesetih, ki se ukvarja s paranormalnim.

Če že naleti, kot se je to zgodilo danes v jutranjih urah, točneje ob pol enih, si ga kar oglejte.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 25.02.2011 ob 09:53 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !