Zapisal izmisljeni | 24.02.2011 - 15:29 - Kategorije: Film

Že samo ime oz. naslov te primami, predvsem zaradi razmaha istoimenske igrice in enostavno sem si končno moral ogledati tudi filmski izdelek, katerega sem dočakal v sredinih jutranjih urah.

Silent Hill

sh

Zgodba je precej klasična, nočne more otroka  oz. hčerkice Sharon pripeljejo njeno mamo Rose, do tega, da se sklene s hčerko odpeljati do izvora vsega, zapuščenega rudarskega mesteca Silent Hill, ki ga punčka vse pogosteje omenja v svojih morah oz. blodnjah/hoji v spanju.

Rose, upodobi sexy Radha Mitchell, ki se jo spomnim iz Phone booth, Man on fire, Surrogates in ostalih izdelkov, pa čeprav ni bila nikoli preveč v ospredju. Tokrat je bila osrednji lik, ki na poti do Silent Hilla zbeži pred Policijo, vendar kasneje z motoristko, ki jo upodobi Laurie Holden, združi moči v iskanju hčerke, ki se izgubi nekje na območju, zdaj že legendarnega Silnet Hilla, prekritega s pepelom, demoni in fanatiki. Dahlia je ženska, ki jima prekriža pot in pove, da so tudi njeni hčerki Alessi storili nekaj groznega in v tisti napeti, sivi, pepelnati atmosferi res ne veš, kaj bi si o vsem skupaj mislil. Nekakšna mešanica mutantov iz The hills have eyes, Resident evila in vseh ostalih podobnih grozljivk zadnjega časa, je kar nekoliko preveč oz. je zame preveč kaotično stanje, kamor je vpeta še religija in vsi sterotipi o borbi dobrega in zla, izganjanja hudiča, podzemnega sveta – pekla, demonov itd. Enostavno na določeni točki filma sem imel že vsega dovolj in razplet ter razkritje zgodbe iz preteklosti, razlogov za vse in sam konec, sem komaj dočakal, pri tem pa imel občutek, da je izdelek spacan preveč na silo.

Verjamem, da je bil ljubiteljem tega žanra, celo zelo všečen izdelek, a mene ni prepričal in ostajam pri tem, da je istoimenska igrica veliko boljša stvar.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.02.2011 ob 15:29 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

5 komentarjev

 1. 24.02.2011 @ 18:52

  Gledal (igro pa poznam samo prvi del, tisti z nerodnim načinom vodenja, neposredno predelan s konzole oz. japonskega izvirnika). Se bolj ali manj strinjam, odlično grozljivo vzdušje, solidni učinki, dobre bejbe, in to je bolj ali manj vse. :)

  Zapisal filmoljub
 2. 25.02.2011 @ 09:55

  ja, policistka je postavna in vredna greha v tistem službenem usnju ……

  Zapisal izmisljeni
 3. 25.02.2011 @ 09:59

  Površno sem si ogledal eno grozljivko na ORF…skupina punc (plezalk, jamark) se spusti v neke jame bogu za hrbtom…huda reč…boljš kot tale…žal se ne spomnem naslova.

  Zapisal smoger
 4. 25.02.2011 @ 14:35

  The Descent, če nameravaš še enkrar gledati ….. meni se CD zaustavi, še predno postane dobro, čeprav je tudi tista prometna nesreča z začetka čisto OK ….

  Zapisal izmisljeni
 5. 25.02.2011 @ 21:49

  tnx

  Zapisal smoger

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !