Zapisal izmisljeni | 24.02.2011 - 08:38 - Kategorije: sezona 2010-11

Na sporedu sta bila še zadnja obračuna prvih tekem osmine finala Lige prvakov, v katerima so se spopadli aktualni prvak Inter proti lanskoletnem finalistu Bayernu in francoski prvak Olyimpique proti legendarnem Manchester Unitedu.

lp

Inter – Bayern 0-1

V ponovitvi lanskega finala tega tekmovanja, po točno 286 dneh, smo dobili še eno atraktivno srečanje, v katerem je domače moštvo v nasprotju z nekaterimi pričakovanji, presenetilo z ofenzivnejšim pristopom kot je to pri italijanih v navadi. Vsekakor je k temu pripomogla filozofija njihovega trenerja, brazilca Leonarda, ki je pravo nasprotje lanskoletnega stratega, portugalca Mourinha, ki se je zanašal predvsem na defanzivni del moštva. Inter je najprej zapretil preko zimske okrepitve, branilca Ranocchia, malo zatem je bil v izjemni priložnosti Cambiasso, a je gostujoči golman izvrstno odbranil, kakor tudi Eto’o, kateremu je mladi Kraft prav tako preprečil veselje, kot se rado reče. Na drugi strani je bil tudi Bayern izjemno nevaren predvsem Robbery oz. naveza Robben-Ribbery, pri čemer je prvi lepo podal, drugi pa zadel prečko, z nevarnimi streli iz oddaljenosti pa je poskušal tudi brazilec Gustavo Luiz, nemška januarska okrepitev. Drugi polčas se mi je zdel še boljši, za nemško ekipo je zgrešil Muller, tudi Robben je zadel okvir vrat oz. prečko, medtem ko so za Inter nevarno zapretili spet Cambiasso, Sneijder, Motta, Eto’o itd. Priložnosti so se vrstile na obeh staneh in če bi bili igralci v zaključku akcij nekoliko bolj zbrani bi bil rezultat zlahka 2-2 kot sem pred tekmo napovedal, ali celo več. A ostalo je pri 0-0, vsaj do sodnikovega podaljška, ko je na desni do strela prišel nevarni nizozemec Robben, domači Julio Cesar je s slabim posredovanjem, žogo uspel odbiti samo do Maria Gomeza, ki je iz neposredne bližine zadel za vodstvo z 0-1 oz. za zelo pomemebno zmago nemške ekipe. Bayern je uresničil svoje napovedi, da bo zaigral odprto in napadalno, pri čemer je Gomez spet potrdil letošnjo izvrstno formo, ki tako kot lani Olićeva, drži Bayern najmanj v egalu z najboljšimi. Tudi domača ekipa defiinitivno ni razočarala, a kot sem že zapisal, se je poznala odsotnost Mourinha oz. njegove defanzivne strategije, po kateri se bo modro/črnim verjetno kmalu kolcalo, kot se jim je tokrat verjetno po lanskem krvniku finala, argentincu Diegu Militu. A ne glede na vse našteto in na razplet te, prve tekme, je Inter še vedno kandidat za napredovanje, s tem da bo sedaj, vse skupaj nekoliko težje, tako kot tudi drugim dvema italijanskima predstavnikoma, ki sta prav tako padla na domačih tleh.

Olyimpique Marseille – Manchester United 0-0

Pričakovano ne preveč atraktivna in posledično tudi zanimiva tekma, kjer je bil še najboljši del srečanja lepo popolnjeni stadion Velodrome, s pravo nogometno atmosfero oz. zvestimi in glasnimi navijači. Domači zdravstveni ekipi na njihovo žalost ni uspelo usposobiti za igranje Gignaca, s poškodbami načeta Remy in Valbuena sta si nekako razdelila igralni čas, medtem ko je prav tako poškodovani Brandao zdržal celotno srečanje. Na drugi strani se je Sir Alex Ferguson prav zaradi poškodb znašel v izredno težkem položaju, saj so manjkali že dalj časa poškodovani Antonio Valencia, pa Ryan Giggs, Anderson, Ji-Sung Park, Rio Ferdinand, Johnny Evans in Michael Owen, vendar pa to ne bi smel biti izgovor, saj ima angleška ekipa izvrstnih igralcev za dve ekipi. Tista, ki je nastopila sinoči, je bila podobno kot se je to zgodilo že nekajkrat letos, brez ideje, kreacije in poguma, z veliko dozo sramežljivosti, predvsem v ofenzivnem delu, kjer sta obe ekipi uspeli spacati le nekaj osrednjih poskusov za dosego gola. Domači so očitno nekoliko omejeni s kvaliteto, ki ni vprašljiva, a za tekme z najelitnejšimi klubi, jim manjka še kar nekaj več, pri angleški ekipi pa kot glavni razlog za še eno srečanje brez golov, vidim garaško zvezno vrsto, kjer nujno potrebujejo umetnika, a la Modrić, o katerem se vse več govori pri devilsih. Manchester United je za razred višje kot francoska ekipa, a to bo moral na povratnem srečanju, z ofenzivnejšo igro tudi dokazati, vendar pa so v primerjavi z Barcelono, še vedno samo počasni posnetek.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.02.2011 ob 08:38 in je shranjen pod sezona 2010-11. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !