Zapisal izmisljeni | 23.02.2011 - 11:09 - Kategorije: Film

Film, ki sem ga pred nekaj več kot 15. leti, če se ne motim, v treh dneh uspel gledati kar dvanajstkrat, s tem, da mi je v opravičilo to, da je bil to edini filmič ustanove v kateri sem se nahajal takrat.

Cliffhanger

cliff

Mišičnjak Silvester Stallone je v tem izdelku iz leta ‘93 gorski reševalec Gabe Walker, kateri z enovrstičnmi kvazi-duhovitostmi odpre film, v katerem ne manjka akcije in eksplozij.

Vendar ne gre za brezvezarije tipa CobraAssassins in podobnih, vendar tudi ne mojstrovino tipa Rocky, temveč je po mojem mnenju nekje vmes, spodobna akcija, ki bi z udeležbo nekaterih drugih lahko bila na višjem nivoju.

Enostavno Silvo je s tistimi svojimi gumijastimi ustnicami že kar komičen, krčne žile spet butajo ven, enovrstični stavki se nadaljujejo skozi ves film, a ni problem samo v njem, nekatere scene so prav amaterske oz. preveč očitne, da gre za studijske posnetke, kot na mostičku na reki/jezeru.

A sama zasnova filma je zelo dobra, roparji na čelu z Ericom Qualenom, ki ga odigra John Lithgow, v zraku oropajo avion, vendar pa se zadeva zalomi in tudi njihov avion trešči ob tla visokogorja, kjer morajo najti kovčke z denarjem, ki so predtem pristali v snegu. Njihov načrt je, s pomočjo gorskih reševalcev najti kovčke in z njihovim helikopterjem pobegniti, vendar pa se jim tudi tukaj zalomi. Reševalni akciji Hal Tuckerja, ki ga upodobi Michael Rooker, se pridruži njegov bivši prijatelj Gabe, katerega krivi za nesrečo pred časom, ko se je ponesrečilo njegovo dekle. A sprta prijatelja se v nesreči oz. pod streli roparjev spet zbližata ter otežita negativcem pot do denarja. Gabe namreč uide in svoje moči združi z dekletom, ki jo odigra Janine Turner, skupaj pa poznavalca domačih hribov prehitita nasprotnike in jim izmakneta ves denar.

Zanimiva akcija v zanimivem okolju, z dobro zastavljeno zgodbo, ki ima kar nekaj pomankljivosti, a ne smemo dlakocepiti pa pridemo do zaključka, da gre kar za spodoben akcijski film, ki bi bil, kot sem že zapisal, z neko drugo/kvalitetnejšo celotno filmsko ekipo, lahko še mnogo boljši.

Vseeno, eden filmov, ki imajo pri meni posebno mesto.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.02.2011 ob 11:09 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 23.02.2011 @ 16:13

  Še zdaj se spomnim, ko je film prišel v kino. Pa tista reklama… reševanje sredi vrvi :)

  Zapisal Dostava Hrane
 2. 23.02.2011 @ 16:19

  ja tam, na začetku mi ni jasno, zakaj so se odločili za tisto neposrečeno reševanje, če bi lahko iz helikopterja enostavno spustili vrv/košaro in jih samo potegnil gor, a če bi bilo tako, ne bi bilo zanimivo ……

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !