Zapisal izmisljeni | 22.02.2011 - 10:56 - Kategorije: Film

Še eden iz niza že videnih filmov, a glede na to, da je bil navaden ponedeljkov večer, kjer še dobre nogometne tekme ni bilo, sem se mu zlahka preustil.

Out of sight

oos

George Clooney je Jack Foley, elegantni ropar bank, ki večino dela opravi z intelektom in podmazanim jezikom, kot v uvodu filma, ko bančno uslužbenko zavede, da je s kolegom, ki sedi nasproti direktorja banke in ga bo ustrelil v kolikor mu ne izroči denarja. A na njegovo žalost se v nadaljevanju zadeva izjalovi in pristane v zaporu, od koder pa kmalu pobegne, pri čemer mu pot prekriža Jennifer Lopez, kot policistka Karen Sisco. Njegov pajdaš Buddy, ki ga upodobi Ving Rhames ju zbaše skupaj v prtljažnik in že so na begu, duo pa se v prtljažniku v krajšem pogovoru kar nekako zbliža oz. si postane všečen.

Jack Foley je odkrito navdušen nad policistoko/agentko Karen, ki naj bi jo sprva odigrala Sandra Bullock, a tudi mična Jennifer ni bila slaba izbira in po ogledu filma si kar nekoliko težko predstavljam Sandro namesto nje. No, na drugi strani je Karen nekoliko bolj prikrito navdušena nad elegantnim roparjem, kar njen ljubimec FBI agent Nicolette, ki ga odigra Michael Keaton, ne opazi. Zanimivo, da se je ta, Keaton kot Nicoletti, pojavil že četo prej v Tarantinovem izdelku Jackie Brown, a pustimo to, navdušenje hčerke nad Foleyem je veliko bolj zaznal njen oče, ki ga odigra Dennis Farina, ena legendarnih policijskih fac, ki me je v otroštvu navduševal kot Mike Torello iz Crime Story.

Za razumevanje nadaljevanja zgodbe, vidimo, da sta Foley in Buddy v preteklosti v drugem zaporu spoznala gobcača Glenn Michelsa, ki ga izvrstno odigra Steve Zahn, pa Snoopy Millera, ki ga odigra Don Cheadle in pa Mr. Ripleya, zapornika-bogataša, ki ga nameravajo vsi oskubiti za nebrušene diamante, ki naj bi jih imel doma.

Še preden se Foley in Buddy odločita za tisti zadnji podvig je tu tisti nepozabni romanitični večer, ko Foley in Karen sedita ob oknu, za katerim padajo velike bele snežinke in ki je zaznamoval film, podobno kot tista vožnja v prtljažniku na začetku.

In če je bilo vse do konca kar gledljivo oz. je potekalo brez nekih črnih lukenj dolgočasja je sam konec pokvaril/porušil vse kar se je gradilo predtem. Prikaz ropa oz. tatvine diamantov iz hiše bogataša je bilo precej ubogo, kakor tudi sam zaključek filma, s čimer je bil pokvarjen celoten vtis.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.02.2011 ob 10:56 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !