Zapisal izmisljeni | 21.02.2011 - 16:45 - Kategorije: Film

Filmska poslastica, ki sem jo že gledal nekje v času prvih objav na tem blogu, zaradi česar sem moral odpotovati po objavah nazaj in preveriti ali že obstaja zapis.

Deja vu

dejavu

Prične se s terorističnim napadom na rečnem trajektu v New Orleansu, napolnjenim predvsem z ameriškimi vojaki in naš junak Doug Carlin je lokalni agent, ki sprva prevzame preiskavo. Tega upodobi eden najboljših igralcev našega časa, temnopolti Denzel Washington, ki se je tu znašel že v filmih Courage under fire, Training day, Inside man, The Siege, pa povsod pustil odličen vtis.

No, primer prevzame FBI, ki pa tokrat prijaznejši kot v večini takšnih filmov, svoje moči pa kmalu združijo z inteligentnim lokalcem Carlinom, ki najde povezavo med umorom ženske na drugem koncu mesta in terorističnim napadom. FBI na čelu z vodjo oddelka, ki ga upodobi Val Kilmer spusti Carlina zraven, kjer mu predstavijo čudo tehnike imenovano Sneguljčica, ki omogoča vpogled/vračanje v preteklost. Carlin se s FBI ekipo osredotoči na umor temnopolte lepotice, ki jo upodobi precej anonimna Paula Patton, ta pa naj bi jih pripeljal do storilca, hkrati tvorca terorističnega napada.

Kar nekaj akcije in napetosti skozi film nas pripelje do ugotovitve, da je mož, ki ga iščejo Caroll Oestadt, ki ga odigra meni vedno dobri/markantni Jim Cavizel, katerega vrhunec kariere naj bi bil v seriji zelo dobrih filmov Kristusov pasijon, zadnjič omenjeni pa v Pay it forward. Njegov lik naj bi bil zasnovan po slavnem ameriškem teroristu iz Oklahoma Citya, ki je tudi v samem filmu omenjen nekajkrat in Carlin se kmalu znajde na lovu za njim oz. poskusu preprečitve smrti temnopoltega dekleta in terorističnega napada, za kar pa mora nekoliko poseči v preteklost.  Akcijski del filma se elegantno pretaka v znanstveno-fantastični del, čeprav z gotovostjo ne upam trditi, da kaj takšnega ne bo možno prav kmalu, saj so filmi že mnogokrat uspešno napovedali prihodnost.

A da se vrnem na sam film oz. njegovo končno oceno, pri kateri bi se bi ponovil oz. kot sem že zapisal, gre za poslastico, kar pa niti ne preseneče, če se ve, da sta vpletena Tony Scott kot režiser in Jerry Buckheimer kot producent.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 21.02.2011 ob 16:45 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 22.02.2011 @ 13:04

  Ja, maš prav je Google Earth kemenodobna Sneguljčica. Meni je film dober zaradi Sneguljčice, Denzeleve igre, posnetkov fotografija ipd.) in samega konca. V enem izmed filmov (igraJean Claude van Damme…) povedo, da se časovni potnik ne sme dotakniti svoje kopije, ker potem oba izgineta.

  Zapisal smoger
 2. 22.02.2011 @ 23:38

  očitno so bile obema všeč iste stvari, nekakšen Deja vu mojih razmišljanj po filmu ……

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !