Zapisal izmisljeni | 10.02.2011 - 10:24 - Kategorije: Albumi

Spet ena objava, ki je posledica prejšne, konkretneje, je posledica besede Cowboy. Šminkerski Kid Rock je namreč v prejšni objavi prepeval, da si želi postati kavboj, Bon Jovi so že pred časom prepevali, da so kavboji na jeklenih konjih, nekje vmes pa je Pantera z legendarnim albumom Cowboys from hell, postala dominantna sila metala.

cfh

Pa če pustim ob strani samo Pantero, ki je s tem, 5. albumom,  udarila na vrh metal scene, je to eden od tistih izdelkov, ki so me dokončno navdušili za, recimo ji ekstremno glasbo, kar je nažiganje Pantere v začetku devedesetih vsekakor bilo.

Naslovni Cowboys from hell z elegantnim uvodom in riffanjem, ki ne popusti skozi celoten album, surovi Primal concrete sledge, precej povprečna Psycho holiday s spevnim refrenčkom, Heresy, ki me nekoliko asocira na sloviti Master of puppets, kvalitetna balada Cemetery gates, objavljena Domination z izjemnim riffanjem med solažama, ki so postale zaščitni znak banda, hitra Shattered z visokim C, meni ne preveč všečna Clash with reality, povprečna Medicine man, kitarsko izpostavljena Message in blood,  skriti biserček The sleep in mojstrska The art of shredding so slaba ura dobrega nažiganja, kjer nori Phill Anselmo skorajda potrga svoje glasilke, žal že pokojni Diamond Darrell s samosvojim načinom igranja kitare napolni album z agresivnimi rifi in zanimivimi solažami, medtem ko ritem-sekcija oz. njegov brat Vinnie Paul za bobni in simpatični basist Rex nabijata do onemoglosti ter izpostavljenima članoma dajeta ritem, za enega najboljših metal izdelkov. 

Pantera; Domination :

YouTube slika preogleda

Cowboys from hell je izjemen izdelek, ki nekako napove vrhunec skupine, do katerega pride z naslednjim izdelkom poimenovanim Vulgar display of power, o katerem pa kdaj drugič.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.02.2011 ob 10:24 in je shranjen pod Albumi. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !