Zapisal izmisljeni | 9.02.2011 - 17:38 - Kategorije: Film

Izboljšana verzija Rush hour iz ‘98, kjer Jackie Chanu dodajo ameriški izdelek, tokrat namesto gobezdajočega Chris Tuckerja, šepetajočega Owen Wilsona.

Shanghai noon

shangahinoon

Jackie Chan je v tej komediji iz leta 2000, kraljevi stražar, ki po prebegu/ugrabitvi princese Pei Pei, katero odigra Lucy Liu, nekako uspe prepričati vladarja, da se pri iskanju princese, pridruži najboljšim stražajem, s katerimi se odpravi v Ameriko.

Tam na vlaku spozna roparje, pri čemer se mu pot kmalu prekirža/združi z vodjo tolpe, zgoraj omenjenim šepetajočim Owenom Wilsonom, čigar humorni del je po mojem mnenju veliko boljši/elegantejši kot tisti Tuckerja izpred dveh let. Wilson oz. nespretni Roy O’Bannon kmalu spozna, da mu azijski mojster borilnih veščin lahko pomaga pri karieri odpadnika, saj se odlično pretepa in v takšnem kung fu western stilu, s pravo dozo humorja, film krmari proti pričakovanem koncu oz. končnem obračunu z ugrabitelji, zakonom oz. vsem nasprotnikom, ki si jih dvojec nabere skozi film.

Owen Wilson se je že kar nekajkrat pojavil v tej rubriki, medtem ko je legendarni mojster borilnih veščin Jackie Chan tu prvič, zaradi česar bi se spodobilo mu posvetiti nekoliko več prostora, saj gre za igralca z dolgoletnim stažom in samosvojim izpiljenim stilom, katerega umešča v komične akcijske filme. Potem, ko je zaslovel v domovini oz. celotni Aziji, pri čemer se spomnim svojega otroškega navdušenja nad njegovimi Police story filmi, Armour of God oz. Božji oklep, ki je bil posnet v bivši državi Jugoslaviji, s precejšnim delom v Sloveniji, točneje Predjamskem gradu in ostalimi kasnejšimi izdelki, ki so mu prinesli selitev v Ameriko, točneje Hollywood, kjer je dosegel planetarno popularnost oz. postal prepoznavni brand.

Za razliko od nekaterih kvazij komedij, ki sem jih gledal v zadnjem času je ta čisto solidna, celo nadpovprečno zabavna in hkrati lahkotna, zaradi česar jo priporočam vsem, kar pomeni tudi ženskem delu publike, ki zna, s predsodkom, odkloniti vse kvazi pretepaške filme Jackie Chana.

Brand Jackie Chan je vse bolj komedija in vse manj akcija, kar niti ni tako slabo, le izogniti se mora puhlim izdelkom tipa The Tuxedo.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 9.02.2011 ob 17:38 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 9.02.2011 @ 22:22

    [...] Shanghai noon [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !