Zapisal izmisljeni | 27.01.2011 - 09:42 - Kategorije: Film

Filmič, ki sem ga, pred pričetkom nogometne tekme, kar tako iz čistega dolgčasa začel gledati, me je kar nekako prevzel, čeprav sem vedel kaj dobivam, saj sem ga enkrat, pred leti, že gledal.

Pay it forward

payitforward

Moč glavnih junakov je bila premočna in film sem odgledal do konca, s tem pa zamudil tekmo, ki sem jo čakal, a nevermind ….

Pred časom sem se ob ogledu Popolnega sveta potiho spraševal, kje za vraga je ta mali Haley Joel Osment, ki me je tako navdušil predvsem v uspešnici The sixth sense, pa A.I in seveda v zgoraj naslovljenem, usoda pa je nanesla, da sem ga kmalu dobil pod nos. Ne, s kakšnim novim izdelkom, a bojim se da bo postal še en izgubljeni Macaulay Culkin, simpatični otroški igralec, ki je popustil pod težo slave.

No, da se vrnem Haley Joel Osment je mladi Trevor, ki ga v sedmem razredu novi učitelj Mr. Simonet vzpodbudi k nalogi, kako izboljšati svet in mladec se domisli zanimivega piramidnega sistema, le da ne črpaš oz. molzeš vseh za seboj, temveč vnaprej narediš uslugo. Kakor vsak začetek, je bil tudi ta težak, brezodmec Jerry, ki ga upodobi James Cavizel, se težko izvije iz primeža drog, Mr. Simonet, ki ga odigra izjemni Kevin Spacey se nikakor ne more iztrgati iz svoje vsakdanje rutine in se prepustiti ljubezni do Trevorjeve mame Arlene, lahkožive pijanke, katero odigra sexy Helen Hunt. Tudi sam Trevor težko brani prijatelja, ki ga nadlegujejo vrstniki, a zgodba novinarja nam kaže, da je nekje uspelo in da se je mreža razširila. Ne preveč simpatični Jay Mohr v vlogi novinarja Crisa gre v nasprotni smeri filma oz. s konca mreže uslug proti jedru, na tej poti pa sreča kar nekaj oseb, ki ga pripeljejo v Las Vegas, do hiše malega Trevorja.

Poleg te zgodbe piramidnega sistema z ene in z druge strani, je tu še zgodba o razbitih družinah, predvsem Trevorju, ki si obupno želi očetovske ljubezni, saj je njegovo mamo, kot sem že zapisal pijanko, zapustil nasilni mož, katerega epizodno upodobi rocker Jon Bon Jovi, ki ima s svojo glasbo pri meni posebno mesto, beri TUKAJ. Tudi njena mati ni dosti boljša, brezdoma pijanka, ki za flašo žestoke naredi marsikaj, klošarji in kriminalci dobijo svoje mesto v filmu, ki skuša prikazati kopico zavoženih življenj, ki bi z malce pomoči, dobrohotno uslugo postali veliko boljši, se postavili na noge itd. Ne vem, utopična ideja zame, saj sem videl že preveč slabega pri ljudeh in kaže da bo še slabše ……

Kar pa se filma tiče, se mi zdi nekoliko preveč razvlečen, čeprav glavni igralci vlečejo iz njega maksimum in ne glede na dvome o tem in onem, jih je užitek gledati.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 27.01.2011 ob 09:42 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 21.02.2011 @ 16:46

    [...] vrhunec kariere naj bi bil v seriji zelo dobrih filmov Kristusov pasijon, zadnjič omenjeni pa v Pay it forward. Njegov lik naj bi bil zasnovan po slavnem ameriškem teroristu iz Oklahoma Citya, ki je tudi v [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !