Zapisal izmisljeni | 26.01.2011 - 21:28 - Kategorije: Film

Prestižen film o čarovništvu, ki sem ga dolgo čakal, pa ga vedno iz kakšnega razloga nisem uspel videti, je končno prišel na vrsto. Tja od nastanka, 2006, ko ga je ustvaril priznani Cristopher Nolan, se mi je motal po glavi in po ogledu konkurenčnega Iluzionista pred časom se je to samo še stopnjevalo.

The Prestige

prestige

Nekoliko konfuzen začetek, ki se kmalu razjasni oz. je jasen v kolikor veš o čem bo šel film, predstavi glavna protagonista/čarodeja Alfreda Bordena, ki ga upodobi Christian Bale in pa Robert Angiera, ki ga upodobi Hugh Jackman.

Skrivnostni umor med predstavo oz. čarovniško točko nas popelje nazaj v preteklost, kjer spoznamo oba mladeniča, željna uspeha, pa nesrečo pri eni od točk, ki poglobi sovraštvo med obema itd.

Christian Bale vs. Hugh Jackman, dvoboj kjer si oba oz. si njuna lika lika sabotirata predstave in obsedeno hočeta postati najboljša na svetu. Enemu od obeh to tudi uspe, s pomočjo znanstvenika za katerega se kasneje razkrije, da je Nikola Tesla, seveda pa se v zgodbo vključi še fatalka, pomočnica Olivia, ki jo upodobi lepotička Scarlett Johansson, legendarni Michael Caine pa lepo krmari v vlogi inžinirja iluzij itd.

Ne bi hotel preveč razkrivati, a konec zelo kvalitetnega filma me je kar lepo presenetil, kot pa je lepo povedano v samem filmu, gre za zelo preprosto rešitev in ob tem bi še zapisal, da je The prestige, preprosto dober.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 26.01.2011 ob 21:28 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

9 komentarjev

 1. 26.01.2011 @ 23:29

  [...] The prestige [...]

 2. 3.02.2011 @ 16:32

  Kdor ni gledal filma, naj ne bere spodnjih vrstic! Zakaj Jackman ne pusti pri življenju svojega ‘klona’? Najbrž nemogoče. Zame bi lahko bilab to 1.napaka v filmu. . Men je blo o inženirju vse jasno, ko ga je Bale odkopaval. 2.napaka v filmu: Ugrabitev Baleovega inženirja. A tam res, Jackman, mojster iluzij etc. ni mogel opaziti, da ima inženir fake brado,…etc?

  Zapisal smoger
 3. 3.02.2011 @ 23:20

  smoger, vidim, da si si zelo dobro zapomnil film oz. njegove dele, ki bi lahko privedle do predivdevanja ob koncu, ki je mene, po pravici povedano, presenetil/navdušil.

  Najbrž je lik Jackmana takšen, da zahteva vse le zase, čeprav se v filmu zdi, da je on pozitivec, lika Bala pa negativec …..

  Zapisal izmisljeni
 4. 9.02.2011 @ 14:27

  Zame je Bale pozitivec. Najbrž ga je hčerka spametovala. Na koncu dovolj sreče (če temu lahko rečemo sreča) in potrpljenja, da je premagal konkurenta.

  Film lepo pokaže kam nas lahko privedejo stare zamere in bolana želja po maščevanju in slavi.

  The Prestige mi je všeč tudi zaradi: - časa in kraja dogajanja: Londnon Scherlock Holmesa (oz. A.C. Doyla) - čarovniških trikov - N.Tesle

  Še ena ‘zanimivost’: V filmu je Bale kot ‘pripomoček’ uporabljal enojajčnega brata dvojčka, Jackman pa svojega klona. Narava je spet zmagala.

  Zapisal smoger
 5. 9.02.2011 @ 14:39

  smoger; tudi jaz sem mnenja, da je bil Bale pozitivec, da so stare zamere zajebana stvar, veseli me tvoja zanimivost, zmaga narave nad znanostjo, skratka strinjam se s teboj.

  pozz

  Zapisal izmisljeni
 6. 9.02.2011 @ 21:11

  grewsometwosome

  Poleg filma “The Dark Knight” definitivno najboljši Nolanov film. Izvzemši “Inception”, ki ga še nisva uspela pogledati.

  Zapisal grewsometwosome
 7. 9.02.2011 @ 22:59

  grewsome twosome, tem blogu sem se pa v preteklosti že nasmejal ……

  kar se tiče Nolana, pa pri meni velja podobno mnenje/stanje. The Prestige zaenkrat najboljši, The Dark knight kar všečen, če se prav spomnim, Memeto zanimiv, Inception še za ogledat …..

  Zapisal izmisljeni
 8. 11.02.2011 @ 20:37

  moja lestvica: 1. Memento, 2. The Prestige, 3. The Dark Knight

  Memento je ena največjih mojstorovin, kar sem jih gledal v lajfu. Inception je precenjen. Priporočam Insheeption od S.Parka. :) Seveda PO ogledu Inceptiona.

  Zapisal smoger
 9. 12.02.2011 @ 00:08

  smoger, za moj okus je Prestige boljši kot Memeto, čeprav je že kar nekaj časa odkar sem gledal slednjega …. Inception in predvsem Insheeption, za katerega moram priznati, da prvič slišim, pa še prideta na vrsto. South park mi je od nekdaj všeč.

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !