Zapisal izmisljeni | 25.01.2011 - 14:01 - Kategorije: Film

Še eden iz zaprašenosti časa, po zgodbi o klovnu-roparju, je tu še o netipičnem barabinčku, ki v uvodnih minutah filma poskuša biti Travis Bickle oz. Robert De Niro. Danny DeVito s svojim You talkin’ to me, v komičnem izdelku legendarnega Briana De Palme;

Wise guys

wg

Že omenjeni Danny DeVito, spet rešuje povprečen izdelek, kot ta TUKAJ, tokrat kot Harry Valentini, barabinček z dna lestvice, ki je v združbici predvsem zaradi poniževalnih opravil kot so obiski čistilnic oblek in trgovin za mafijskega bossa Anthony Castela, ki ga upodobi Dan Hedaya.

On, Harry Valentini namreč in njegov židovski sosed Moe Dickstein, ki ga odigra Joe Piscopo sta v posmeh drugim, pravim barabinom, v ameriškem slengu Wise guysom, zaradi česar si obupno želita večjega zaslužka in otvoritve lastne delikatese.

Nekega dne se Harry in Moe odločita ne staviti na določenega konja, kot jima je naročil boss, temveč v želji po lastnem zaslužku, stavita po lastni presoji/slutnji, kar se izkaže za napačno, celo usodno, saj zmaga ravno tisti konj na katerega bi morala staviti. Boss seveda takoj odkrije prevaro in duo je v težavah, iz katerih pa se lahko reši le eden, pod pogojem da ubije drugega. 

Prijatelja se brez preveč razmišljenja spustita v beg, k Harryevem stricu, ki bi lahko celotno zadevo zgladil, a to bi bilo prelahko in film bi se prekmalu končal, zaradi česar dobimo kar nekaj smešnih scen, v katerih je glavni DeVito.

V upanju, da pa še obstaja kdo, ki tega filma še ni uspel gledati, ne bi preveč izdajal podrobnosti, ampak le zapisal, da ga je bilo užitek, še enkrat gledati.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 25.01.2011 ob 14:01 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !