Zapisal izmisljeni | 25.01.2011 - 11:26 - Kategorije: Film

Nadaljujem z nekoliko starejšimi filmi, tokrat se po novodobnih piratih iz silikonske doline, selim v New York, kjer zamaskiranem klovnu uspe rop banke v mestu.

Film iz leta 1990, Quick change

qc

Ta klovn je Bill Murray, ki mi je šel nekje do tega filma kar precej na živce, a klovnovstvo, pa The man who knew too little, The Royal Tenenbaums, The life aquatic with Steve Zissou in podobni so mi ga le prikupili.

Klovn vstopi v banko, verbalno onesposobi ostarelega čuvaja, z nekoliko truda zavzame prostore in si nabere denar. Seveda se okoli zbere vsa možna policija, pričnejo se pogajanja in ko bi človek mislil, da bodo na vrsti nategovanja kdo bo koga, je tip že zunaj. Preostane mu samo še ujeti večerni let iz države, pa je za njim popoln zločin, a kot vemo takšnega ni. Majhna neprevidnost zavrti celoten film in Bill Murray, Geena Davis ter Randy Quaid so v težavah.

Trojica križari preko mesta, se srečuje s takšnimi in drugačnimi, pri čemer je nepozaben Tony Shalhaub, kot detektiv je zanimiv Jason Robards, svoj čas pa dobro izkoristita tudi Stanley Tucci in Kurwood Smith.

Dober, star filmič, kjer razen uvodnega dela z ropom, vse poteka po ustaljenem redu, zelo predvidljivo, vendar nikoli dolgočasno, kar je tudi bistvo.

Slabih 90 minut dobre zabave.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 25.01.2011 ob 11:26 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !