Zapisal izmisljeni | 22.12.2010 - 14:23 - Kategorije: 02.Bundesliga

Nemška liga je tista, ki jo verjetno še najbolj spremljam in tudi v njej je portal Goal.com, določil najboljših 11 oz. najboljše jesensko moštvo Bundeslige;

Golman: Manuel Neuer (Schalke 04)

obrambna vrsta: Neven Subotić (Borussia Dortmund), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)

zvezna vrsta: Sven Bender (Borussia Dortmund), Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund).

Napad: Didier Ya Konan (Hannover 96), Teofanis Gekas (Aintracht Frankfurt), Papiss Demba Cisse (Freiburg).

Neurer kljub slabšim uvodnim predstavam kluba in precej prejetim golom, ostaja najkvalitetnejši golman Bundeslige, iz sosednje borussije Dortmund pa prihaja kompletna branilska vrsta, kar je razumljivo, saj ta ekipa ruši vse pred sabo. Mladost je glavna odlika te skupinice, kjer so vsi trije stari po 22 let, v zvezni vrsti pa se jim pridružujejo še 22-letni Bender, ter še mlajša Kagawa in Sahin, ki je zame igralec tega prvenstva. Arturo Vidal iz vse boljšega Bayera se je uspel zriniti med rumeno/črne, ob izbranih pa bi svoje mesto med najboljšimi lahko našli še konstantno dobri Schweinsteiger iz Bayerna, njegov soigralec Muller, pa Diego iz Wolfsburga, mlada Sebastian Rudy in Luiz Gustavo iz Hoffenheima, kakor tudi Holdby iz Mainza, ki je nekoliko upadel v zadnjih kolih, pa hrvat Ivo Iličević iz Kaiserslauterna. A da se vrnem k tistim, ki so izbrani, v napadu so to najučinkovitejša Gekas in Cisse, kakor tudi Cisse, vsi trije igralci iz manjših sredin, ki naj bi bili najzaslužnejši za visoke uvrstitve svojih ekip. Mene je ob tem navdušeil še Srđan Lakić iz Kaiserslauterna, Andre Schurlle iz Mainza, Mario Gomez je spet nevaren, Džeko nekoliko manj kot prejšna leta, Barrios iz Borussie Dortmund bi bil že res preveč za to moštvo, Raulu privoščim nadaljevati kot igra zadnje tekme itd. Skratka, načeloma se strinjam z izborom, a zaradi nekoliko drugačnega okusa, bi vsaj v napadu postavil drugačno, balkansko navezo Lakić-Džeko.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.12.2010 ob 14:23 in je shranjen pod 02.Bundesliga. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 23.12.2010 @ 15:38

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !