Zapisal izmisljeni | 22.12.2010 - 10:29 - Kategorije: 05.Primera division

Nadaljujem s prepisovanjem oz. komentiranjem izbora najboljši, tokrat najboljših 11 v španski La Ligi oz. Primieri division, kot se uradno imenuje španska nogometna liga.

Golman: Diego Lopez (Villarreal)

obrambna vrsta: Charles Puyol (Barcelona), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Juan Forlin (Espanyol)

zvezna vrsta: Santi Cazorla (Villarreal), Angel Di Maria (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Xabi Prieto (Real sociedad)

napad: Lionel Messi (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Presenetljivo so se odločili za Lopeza namesto Casillasa, pa čeprav tudi villarrealovec ni slab izbor, je reprezentančna enka svetovnih prvakov le golman, ki bi mu vedno dal prednost. Tudi v zadnji vrsti me preseneča odsotnost barceloninega stebra, ki sliši na ime Pique, medtem ko je ta argentinec Juan Forlin zame pravo presenečenje/odkritje, vendar moram priznati, da španskega klubskega nogometa ne spremljam tako dosledno. V zvezni vrsti je verjetno zaradi raznolikosti dodan Prieto, zaradi česar je zmanjkalo prostora za izvrstnega/mladega Busquetsa, ki drži tisto lucidno barcelonino zvezno vrsto skupaj. V napadu pričakovano, čeprav je Llorente svoj prostor dobil zaradi odsotnosti realovega Gonzala Higuaina, ki je kar precejšen del sezone izpustil zaradi poškodbe.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.12.2010 ob 10:29 in je shranjen pod 05.Primera division. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !